Vær ikke overrasket over at du kan spise varieret og sundt, og stadig opleve tegn på at du har vitamin og mineral mangler..

Det hænger sammen med flere ting..

Vitaminer og mineraler

●  Der er meget forurening – we know – som belaster kroppen og udvasker mineralerne især, men som også forringer vitamin indholdet i vores afgrøder..

→  Sprøjtegiftene ødelægger desværre også afgrøderne.
Men landmændene får meget mindre ud af deres høst uden.

For eksempel ser et stk. broccoli, konventionelt dyrket, stort og fint ud.
Men det indeholder mindre krudt, altså mindre vitaminer og mineraler – som blandt andet er c-vitamin – end et lille fast økologisk broccolihoved.

Det er blot mere væskefyldt og så samtidig forurenet. Så vælg det økologiske, eller gå endnu længere og vælg et biodynamisk dyrket. (Nørdet – det indrømmer jeg)

●  Du kan have en leaky gut, som oversat betyder: Utæt tarm.
Og jeg taler ikke om tarmsygdommen Morbus crohn, som er en ret alvorlig Leaky gut tilstand!

→  Men får du for eksempel ikke Omega 3 olie nok – ren omega 3 olie, måske med en sjat omega 9 olie i. Så er dine tarmceller, dine celler i det hele taget ikke velfungerende.

Helt konkret så falder de sammen, og minder, istedet for en struttende vindrue, en sammensunket rosin. Når tarmcellerne mister deres spændstighed, så opstår der passager imellem dem. Det betyder, at et stykke sundt broccoli kan smutte ud et forkert sted i tarmen, og skabe en betændelses tilstand/en inflammation.

På dén måde, kan din sunde kost faktisk netop ikke virke sundhedsfremmende for dig, men derimod skabe et sygdomsfremmende miljø indeni dig..

Omega fiskeolie 3 nedsætter inflammation VÆSENTLIGT, og omega 9 er i sig selv inflammationshæmmende. Omega 9 er blandt andet Olivenolie.

●  Du kan simpelthen også bare ikke spise nok af det sunde. Her tænker jeg især på grøntsager. Vi skal gerne op på 2 kg om dagen. Nogle siger 1 kg.
Det er sikkert her du tænker: What ???? Det kan jeg ikke få ned, og så er juicing måske en fantastisk ide, til en god del af det grønne!?

Jeg selv har bevæget mig fra regulært at hade grøntsagsjuices, selvom der var lige så Vitaminer og mineralermange stykker frugt i – Jeg kunne ikke få det ned!
Til idag at elske det. Jeg nyder det, og savner mine juices, hvis jeg er på ferie…

● Du bliver født med samme vitamin og mineral mangel som din mor havde, og oftest forværret, fordi du er leddet efter din mor!!
Og det præger dig helt indtil du får det reguleret på et tidspunkt i dit liv.

En af mine klienter blev født med eksem – i udbrud! Det skyldes sikkert en større mangel af flere af vitaminerne, men helt sikkert mangel på A-vitamin.
(Hendes mor fik også efterfødselsdepression, som også kan være et kæmpe tegn på vitamin, aminosyre, fedtsyre mangler – ihvertfald B-vitaminer).

● Du kan være kommet i lille til stor, til voldsom stor ubalance under din graviditet.
Fordi lille bebs trækker al den næring der er muligt – uden at du dør selvfølgelig.

→ MEN det er der jo nogle kvinder der gør!!
Indenfor Hollistisk, Funktionel og Orthomolekylær medicin betragter man kvinder, der bliver alvorligt syge og måske også dør kort tid efter deres graviditet og fødsel, som en alvorlig og forstærket mangeltilstand i deres kroppe. En tilstand der var der, i stor grad inden graviditeten, og som forværres kraftigt og yderligere under graviditeten. Som altså så svækker kroppen så meget at de livstruende sygdomme kan bryde ud….

Nå… Hvordan kan du se om du mangler Vitaminer og Mineraler?

Der er alle mulige tegn! Jeg nævner ikke dem alle, for det bliver for overvældende. Men har valgt dem ud, som vi kender mest til i forvejen.

●  Natteblindhed… Det vil jeg æde min hat på at du tillægger noget genetik eller alderdom. OG det er også det vi har lært her i landet.

● Indre uro og rastløshed ● Muskelsmerter

● Hyppige infektioner

● Parandentose

● Hudproblemer, acne, tørhed og revner

● Diarre og forstoppelse

● Nedsat hørelse… Ja det kan opstå på grund af mangeltilstande – og ved at slå dit hoved!

● Nedsat smags- og lugtesans – det kan også ske ved at slå dit hoved, for eksempel samtidig med at du bliver kørt ned, eller falder

● Svagt syn

● Dårlig hukommelse – Det er ikke kun ammehjerne der giver det!!

● Nedsat indlærings evne – tænk på børnene her!

● Skrøbelige negle – og de der hvide pletter og riller på neglene!

● Nedsat fertilitet – Det er virkelig en god investering at blive loaded med vitaminer og mineraler op til en graviditet. Både hvis du som antydet her ikke bliver gravid, og fordi du skal bruge dobbelt så meget næring når dit barn kommer til i maven.

● Revnede og afskallede læber

● Ødemer

● Melankoli ● depression ● Svigtende følelsesmæssige balance

● Meget dårlig ånde

● Smertende tandkød

● Voldsom menses – både smerter og mængder

● Leverpletter

● Grå stær

● Knogleskørhed – Det er IKKE kun kalk der skal til for at du har stærke knogler. Det er kombinationen, som med alt andet i din krop.

● I sidste ende kræft, demens, diabetis – som alle er en kombination af mangler og forgiftninger. Og indenfor Metamedicins måde at se verden på, også med følelsesmæssige uforløste traumer og oplevelser.

Vitaminer og mineraler

 

Hvilke vitaminer findes der?

Det bliver en hel bog, hvis jeg skal skrive, hvad de hver især gavner!
Det jeg dog gerne vil fortælle om vitaminer er for eksempel, at de alle stortset er afhængige af hinanden.

De arbejder sammen som tandhjulene i et klokkeværk. Uret går ikke rigtigt, hvis ikke alle tandhjul er der. Billedligt talt..

→  → Men der findes A-vitaminer, D-vitaminer – som egentligt er et hormon, E-vitaminer og K-vitaminer, som er de fedtopløselige. De deponeres i kroppen, i organer og i fedtdepoter.

→  → Så er der de vandopløselige som er C-vitaminer og B-vitaminer. De kan ikke deponeres, og er derfor nogle du jævnligt skal indtage i løbet af dagen. De peaker i deres effekt efter 3 timer og er ude igen efter 8 timer

Det er gennem en varieret kost, at du opnår at få alle vitaminerne med. Det har du hørt til hudløshed. 

Du går dog aldrig fejl ved at spise mange af de grønne grøntsager. Eller at lave greenies.
Men alle grøntsager er fantastiske.

Og frugt er altså også vældig nærende! Det bliver noget udskældt for indholdet af frugtsukker….

MEN hvilket sukker tror du der er bedst for dig? Det der ligger i Haribo poserne – sammen med en god portion citronsyre, som nedsætter kroppens evne til at signalere til dig, at du har nået sukkergrænsen!! – ELLER det naturlige sukker i frugterne!?

For ikke at tale om det sukker der kommer i vores forarbejdede fødevarer!!

→ → Tjek ud bag på din varer hvad sukker indholdet er, det er bedst for din krop at indholdet af sukkerarter ligger på 5 gram og derunder…

MEN DER ER ALTSÅ ER MASSER AF GODE SAFTIGE VITMINER OG MINERALER I FRUGT..

Så spis det gerne…. og drop de sukkerproppede varer, og en del af slikken istedet – hehe.

Du har brug for Vitaminer – og alle de andre næringsstoffer

Så simpelt er det!Vitaminer og mineraler

→ Vitaminer, mineraler, fedtsyrer og aminosyrer er det der får din krop til at fungerer.

→ Dem der får dig til at fungere!

→ Dem der forhindre at sygdomme og symptomer udvikler sig – på den FYSISKE front.

Men de danner en suveræn og essentile base for at du også fungerer mentalt og følelsesmæssigt.

Mange barndomstraumer kan nemmere lægges bag dig, når det er “på en bund” af en god næringsstof base!
Mange barndomstraumer er måske ikke så traumatiserende som vi føler det, men simpelthen føles ekstra tyngende på grund af mangeltilstande af især B-vitaminer og aminosyre mangler!!

 

Jeg negligerer på INGEN måde de udfordrende psykiske påvirkning vi har været udsat for gennem livet!! Det vil jeg gerne slå fast.

Men jeg fortæller dig blot, at du nemmere kan slippe dem, hvis du samtidig med din bearbejdning af dem, indtager en højdosis vitaminkur – sammensat af en professionel selvfølgelig…

Hvilke mineraler findes der?

Og hvad gavner de hver især…

Calcium:
Giver knoglevævet styrke. Derudover stor betydning for muskelsammentrækning, impuls-ledning i nerverne, størkning af blodet, blodtryk og måske vægtregulering.

Fosfor:
Energiomsætningen i kroppen. Byggesten for DNA og er vigtige for knogler og muskler.

Jern:
Jernet er ansvarlig for, at ilten transporteres rundt i kroppen og er derfor livsvigtigt.

Jod:
Dannelsen af hormon fra skjoldbruskkirtlen, som medvirker til regulering af kroppens stofskifte.

Magnesium:
Stofskiftet, samt for at vi kan bruge vores muskler på normal vis, og at hjertet fungerer normalt.

Zink:  
Stofskiftets omsætning. Har stabiliserende virkning på arveanlæg og cellemembraner. Vigtig for dannelse og vækst af væv og organer samt for sårheling.

Kobber:
Dannelse af hormoner og signalstoffer til brug i hjerne, nerver og binyrer. Beskytter mod frie radikaler, der er skadelige affaldsprodukter fra cellernes stofskifte. Godt for jernomsætning i røde blodlegemer.

Krom:
Krom er hjælpestof til insulin og fremmer sukkeroptagelsen i cellerne. Dette hjælper til at holde blodsukkeret nede. (Det anbefales at tage sammen med kanel når det skal virke imod sukkertrang).

Mangan:
Deltager i stofskiftets omsætning af kulhydrater og fedtstoffer ved neutralisering af frie radikaler.

Molybdæn:
Vigtig i svovl- og urinsyrestofskiftet samt kan muligvis nedsætte risikoen for huller i tænderne. Behovet for molybdæn er ikke fuldstændigt kendt, men det menes at ligge på omkring 75 mikrogram per dag.

Selen:
Kan virke som antioxidant, der beskytter cellerne mod ødelæggelse. Også vigtig for dannelse af hormoner, som holder stofskiftet oppe.

NB! Sukker udvasker mineraler, fordi vi bruger mineraler til at fjerne sukkeret i kroppen.

Du får mineralerne gennem kød, brød, grøntsager og frugt!! Lyder det bekendt… Ja det er igennem vores mad. Men det er den gode mad… Selvfølgelig.
Ikke junk, sukker og kager – fordi det i sig selv udvasker, som jeg vist fik skrevet lige herover også…

 

Kom glad med på vognen til en symptomfri krop….

 

Kærlig HilsenVægttab, Slank nu, Gitte Gade,

Gitte Gade