“Vand i kroppen” – Her er en Guide til at afhjælpe vand i kroppen.

  Vidste du at du skal drikke vand for at slippe vand i kroppen?

For at få væske UD af kroppen, skal du have væske IND i kroppen? OG idag siger man op mod 2 liter vand-væske.Vand i kroppen - 2l væske

Så lav en lækker kande vand om morgenen derhjemme, på arbejdet og om aftenen, med citroner og friske krydderurter  i.
Eller prøv skiftevis med Appelsinskiver, Hindbær, Æbler og Limefrugter, som du går og drikker af og nyder i løbet af dagen. Så du får nok væske ind til din krop.

Du afgifter også meget bedre, og du vil være mere frisk, plus at du vil få en sund afføringsrytme.  Så/konklusion: har du vand i kroppen, skal du altså indtage meget væske!!

Vand i kroppen - Her er din Guide til at komme af med vand i kroppen

 

 Vidste du at tørbørstning får væske til at forsvinde? 

Tørbørst dig med en blød badebørste, over hele kroppen. Fra top til tå, især på de områder der er væskeophobede. Eller som du mistænker er væskeophobede.

Dine strøg skal hele tiden rettes mod hjertet dit ❤
Og smør dig bagefter ind i lækker creme – uden parabener. Fordi de sætter sig i dine fedtdepoter især på lårene, og danner appelsinhud….

Tørbørstning støtter dit lymfesystem udefra, med at få væsken tilbage over i blodbanen,
Vand i kroppen - Her er din Guide til at komme af med vand i kroppenog mindsker dit vand i kroppen – altså der hvor du ikke vil have det.

Obs! Vælg en blød badebørste. Ikke en hård, det ridser din hud.

 Vidste du at wellness mindsker væskenophobningen? 

Det vil sige, at du kan skabe en lille wellness seance derhjemme, ved at tilberede et dejligt varmt fad med vand og putte 5 dråber Lavendelolie ned i. Tag det med ind i brusenichen, eller stå ved vasken, og vask/massér dig selv med en frotté klud, over hele kroppen. Én legemesdel af gangen.
Alle strøg skal føres mod hjertet, så leder du nemlig væsken hen mod de store lymfeknude komplekser, der “optager” væsken.
Kom især godt omkring nede ved dine anklerne, ved lysken, siderne af din mave – især den højre, dine armhuler og din hals
Enjoy! Lavendelolien beroligerer både dit sind, din krop og din hud. Strøgene/massagen har sammen effekt som ved tørbørstningen: mindre vand i kroppen.
Du kan også vælge at købe dig til en gang massage, med fokus på både bindevævsmassage og på at få dræneret dine ben.

 Vidste du at bare bryster der hopper drænerer dig?

Vand i kroppen - Her er din Guide til at komme af med vand i kroppenDet gør det.

Hvis du hopper rundt med bare bryster, så stimulerer det dit lymfesystem til at drænere dig for vand i kroppen!?
Så tag 2 til 5 minutters hoppen rundt på badeværelset,
om morgenen for eksempel, inden du tager bh og tøj på.
Eller til en god melodi om aftenen, eller på et andet tidspunkt
– så sætter du gang i drænagen, helt naturligt i din krop!
NB! Helt almindelig motion er jo altså også en vigtig ting. For den aktivitet der er i musklerne, når du bevæger dig. Altså at musklerne skiftevis trækker sig sammen og slapper af, som bevirker tryk og pres på vener og lymfestrengene, det gør at vandet bliver dræneret ud af vores kropsvæv, og ført tilbage i blodbanerne.
Det er bare vigtigt at opdage om der er andre faktorer, som for eksemplet punktet herunder, der hele tiden får din krop til at blive væskefyldt, så er det nemlig ikke nok med motion. Så skal der sættes ind med andre tiltag også! Læs mere ⬇⬇

 Vidste du at stivelses kulhydrater kan give vand i kroppen?

Har du bemærket om stivelses kulhydraterne, hvidt mel, ris, pasta og kogte eller bagte kartofler ofte øger væskenophobninger i kroppen?
Det kan du mærke om det gør, bedst om morgenen, efter du har spist en god portion ris aftenen før, eller godt med hvidt brød i løbet af dagen.

Vand i kroppen - Her er din Guide i at kommer af med vand i kroppen

 • Så vil dine fingre typisk være mere væskefyldte, når du vågner – det er nemt at måle på, især hvis du har en ring på.
 • Du kan også nemt se det nede ved dine ankelled, lige oppe over knysterne, der vil der være mere blødt og “hævet”.
Prøv at eksperimentere lidt. Se hvilke typer af kulhydraterne der giver dig væske i kroppen – og undgår dem så, selvfølgelig! ELLER indtag en noget mindre mængde end du plejer og flere grønstager istedet.
Grøntsager er også kulhydrater, men de fleste af dem giver ikke problemer med vand i kroppen!
Obs! Obs!   VIGTIGT er det at alle rodfrugter spises rå eller afkølede, altså kolde!!
Fordi indholdet af stivelse øges markant ved opvarmning. MEN MEN det sænkes igen ved afkøling. Så du kan snildt spise kolde kartofler fra dagen i forvejen, eller bare når de er blevet kolde efter tilberedning, til din aftensmad!!

Spis masser af grøntsager, de giver god næring og vitalitet. Hvis de ikke er forgiftede af  sprøjtemidler altså ;o)

Du skal dog være varsom med majs, og tjek lige ud hvadVand i kroppen - Her er din Guide til at komme af med vand i kroppen kogte gulerødder gør ved væskeophobningen i din krop.

⬅ Kig på din mave både i løbet af dagen, og om aftenen. Om den hæver op efter at du har spist for eksempel hvidt brød, yoghurt eller pasta…

 

 

 

 

 Vidste du at gamle ophobede følelser, sætter sig i din krop og gør at du ophober vand i kroppen?

Den vrede du ikke er kommet af med, eller den sorg du stadig går og gemmer på… især vreden har tendens til at give væskeophobninger, især i benene. Så få sagt til og fra, på en bestemt men god måde.

Det er nok lige lidt nemmere sagt end gjort, hvis du ikke rigtig tør gøre det.
Men så skriv istedet nogle sms´er, som slet ikke sendes.

Vand i kroppen - Her er din Guide i at kommer af med vand i kroppenHvor du øver dig i at sætte ord på. Øver dig i at sige fra, stop eller nej tak!!

 Og ved du ikke, om du er én der går og gemmer på følelser, eller er i tvivl om du gør. Så se efter i dit hjem. Går du og gemmer på alle mulige ting og sager?
 • Har du svært ved at smide ud og sortere i dine gemmer?
 • Har du fyldte kælderrum?
 • Måske også opbevaringsdeopter?

Så er det en helt reel indikator for, at du har en ophobningstendens… Så skal du igang med at smide ud! – Er mit forslag.

En sidste reel indikator er, at du sikkert også har svært ved at komme af med din afføring, dagligt, svarende til 5 kopper. Måske en følelese af at det hele ikke kommer ud!?
Det er også et tegn på at du ophober – Både væske og følelser.

 Vidste du at 5 dybe vejrtrækninger sætter dit lymfesystem godt igang? – Og dermed afhjælper vand i kroppen….

Tag 5×5  dybe vejrtrækninger med kraftig indsnusen gennem næsen. Og kraftig udpustning gennem munden – sådan nærmest i et stød, det stimulerer simpelthen dit lymfesystem, så du nemmere kommer af med vand i kroppen! Det er en teknik fra Yoga´ens verden. Så sæt dig ned som på billedet, armene kan være oppe som der, eller nede i skødet. Eller lav hurtige 5 vejrtrækninger ude på toilettet på arbejdet, men fødderne på gulvet!

Vand i kroppen - Her er din Guide til at komme af med vand i kroppen

 Vidste du at du kan trykke på siden af dit lår for at slippe vand i kroppen?

Det lyder nok lidt specielt, men vinklen er at du kan bruge akupressur – som er fingertryk på akupunkturpunkter – på dine galdeblærepunktet på ydersiden af dine lår! Det vil nedsætte uro i benene og forløse noget af det ophobede, altså gemte og usagte vrede, der ligger og giver vand i kroppen – mere specifikt vand i dit bentøj.

Så tryk lidt fast og lidt hårdt ude på siden af låret, og mærk hvor det gør nas.
Bliv dér og tryk med et fast tryk et minuts tid, eller indtil smerten forsvinder.

Vand i kroppen - Her er din Guide til at komme af med vand i kroppen
Fortsæt hele vejen ned langs låret.
Du trykker typisk med din tommelfinger.

Der er 4 punkter mellem hofteknoglen øverst på låret, og ned til ydersiden af dit knæ. Det er ikke svært at finde og vide dig sikker på om du er de rigtige steder, for det kan mærkes!!

 

  Vidste du at du kan afvikle vand i kroppen ved at spise bestemte ting?

Det er “lever mad” du skal have fokus på, når du vil få vand ud af din krop. For det er Leveren der afgifter, og dermed blandt andet dens arbejde der gør, at der ikke bindes væske i kroppen.

Vi har typisk mange affaldsstoffer siddende i huden. Det er Koriander der kan afgifte for dem, og det kan du også understøtte med Marietidsel te. Den kan du med fordel blande i en anden the du drikker, som du godt kan lide.
Vand i kroppen - Her er din Guide til at komme af med vand i kroppen
Andet mad der støtter leveren i at afgifte er asparges, artiskok, persille, forårsløg, som typisk kommer frem her først på foråret.
Fordi det er den årstid, det er særlig effektivt at støtte leveren, da den i forvejen har en øget afgiftnings rytme her om foråret. Det har noget med Organernes ur at gøre.
C og B vitaminer hjælper din lever med at afgifte. Ligeså Nux Vomica, som er homeopatiske dråber, hvor du udemærket kan tage den dosering der står på flaksen. Og alle tilskuddene kan du købe i din Helsekost.
NB! Vi Består jo af 90 % vand. Når vi så taler om at have vand i kroppen, så mener vi at det
er væske udenfor cellerne. I din underhud, uden mellem fedtcellerne eller i dit bindevæv. Det er den udsivning du ikke ønsker! Men det er 
ultra vigtigt, at der er vand inde i dine celler! Derfor skal du drikke meget vand.

 

 Lymfesystemet
Vand i kroppen - Her er din Guide til at komme af med vand i kroppenDet er en helt naturlig ting at vi får lidt væske udsivning fra blodbanerne i kroppen gennem dagen, men det skal
ikke være flere centimeter vi vokser ud med! Og det skal være væk om morgenen.
Det er det der indikerer at vores lymfesystem virker effekivt. For det er nemlig dét lymfesystemet er til for. At “af-væske” os, hvis jeg kan tillade mig at finde på det ord!? Bare lige lidt til den fysiologiske forståelse.
Du kan få hjælp blandt andet gennem akupunktur, til at få lymfesystemet bedre op at køre, som en dybere opheling af din væskeophobning.

 Overblik

Igang med:

 • Hopperiet
 • Drikkeflaskerne
 • Grøntsagerne
 • Noget lækkert tørbørstingsmassage – som du også gerne må købe dig til, massagen altså. 
 • Sig fra, vær sand og tro mod dig selv – eller begynd at få det lært.
 • Motioner
 • Mediter med dybe kraftige vejrtrækniger
 • Spis lever-mad
 • Tryk på gldeblære punkterne på ydersiden af dine lår
 • Og hop for hulans…

 

 

Du skal jo selvfølgelig vælge det ud, der i første omgang tiltaler dig mest.

Mit forslag er at du sætter fokus på 2-3 ting, som du afprøver i 2 uger. Hvor du så ser effekten af de tiltag. Derefter vælger du eventuelt et par stykker mere ud på sammen måde.

Du kan også tage én ting af gangen….

 

MEN vær opmærksom på, at det du har allermest modstand på, det kan være det der er allerbedst for dig.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Kærligst Gitte Gade

 

PS! Vil du vide noget om Hvorfor det er så svært at skabe et varigt vægttab? Så klik her

 

Kærlig hilsen

Gitte Gade

Gitte Gade/Slip fri af din sukkertyang

 

 

 

“Jeg hjælper kvinder med én gang for alle, at sige farvel til elevatorvægten og goddag til drømmefiguren. Ved at få bugt med de tanker og vaner, der får kiloene til at komme igen, hver gang de har tabt sig”.

Jeg er uddannet Psykoterapeut, Fysioterapeut, Healer og Clairvoyant.

http://stopemotionaleating.dk