Jeg har spist for meget i Julen – og sidder og føler at jeg på det nærmeste har sprængt min mavesæk!!

Til trods for at jeg har spist mindre end jeg kan finde på at gøre under de her højtider… Men jeg er ikke bange for at jeg kommer til at tage på i vægt, og skal igang med en kur for at få et vægttab igen, eller at jeg nu bliver en trumlemutter. Så….

  • Jeg fortvivler ikke!!
  • Og jeg tænker heller ikke noget dårligt om mig selv!
  • Og jeg føler ikke at jeg har haft en svag rygrad!!

Hvorfor!? Fordi jeg har nydt det. Givet mig selv lov. Og tilgivet på forhånd at jeg ikke lige fik fulgt alle

 de 5 råd til ikke at tage på under Julen

OG fordi jeg i morgen blot vil fokusere på:

  • At mærke min mætte mave
  • At vente med at spise til min mund løber i vand
  • Starte med nogle store glas vand
  • Spise enkelt og let
  • At strække måltiderne lidt, spise lidt, og spise langsomt
OG hvis jeg kan mærke trang til sukker og går rastløs omkring og føler trang til at spise selvom jeg er mæt.
Så laver jeg et lille tankespil inde i hovedet:

Jeg forestiller mig, jeg spiser en masse mad. Alt muligt udefinertbart… – Men jeg spiser ikke noget, her mens jeg forestiller mig at jeg spiser. Jeg dyrker bare et måltid inde i hovedet. “Smager” på det og kaster en masse ned – ligesom de forrige 2 dage her, og giver mig selv lov til at at spise meget.

Men tænker: “Bare ikke lige nu”… Jeg venter lige med at indtage noget. Jeg venter til at min mave virkelig rumler og er sulten!

Her manipulerer jeg med mine tanker og min forvirrede krop og mavesæk, der har fået ødelagt rytmen og respekten for mæthed de seneste dage. Og det genopretter balancen.

Så hver gang jeg mærker uro og rastløshed omkring at spise, så laver jeg denne forestilling om at jeg spiser og spiser – uden at gøre det – og altså først spiser når jeg virkelig kan mærke sult,  eller høre rumlen i min mave.

Først nu finder jeg det, jeg rigtig gerne vil have. Og intet andet…

Jeg spiser KUN det jeg virkelig kan mærke jeg har lyst til.

Og jeg presser overhovedet ikke min mave. 

Det betyder at jeg ikke skal bekymre mig om, om jeg tager på, eller skal igang med et Nytårs fortsæt der handler om vægttab, at tabe mig!

Det kan være du skal have det her fokus et par dage, jeg har bare trænet mig til at faste efter de her spise dage, og så rettes det op af sig selv. Jeg får simpelthen helt automatisk lyst til friske og lette madvare. Og modstand mod meget mad og sukker. Det har jeg fået indarbejdet i mit system – min underbevidsthed. Og det kan jeg også få skabt i dig 🙂

 

Glæder mig til at høre hvordan dine næste dage spænder af…

 Læs mere om Vaner og det varige vægttab her

 

Kærligst Gitte