Hvorfor giver din træning ikke de resultater du ønsker?

Jeg var på besøg hos en trænings specialist, som skulle hjælpe mig med at få min træning sat i struktur- mest mine ben, som jeg ikke har haft specielt lyst til at træne.

Det er der faktisk en nervemæssig forklaring på, som jeg ikke lige havde set komme! – Og modstand på træning – lider du af det? – kan simpelthen skyldes at du har et nervesystem der “modarbejder dig”, som gør at det føles meget hårdt, at der ikke kommer fremgang, at det er meget svært at udføre øvelserne..

 

Træning - Gitte Gade

 

Lige lidt forhistorie

….. Og længere nede: Hvad gør du for at få det optimale vægttab ud af din træning!?

Jeg har redet siden jeg var 8 år gammel – og er røget af krikkerne en del gange!! Især har jeg slået mit korsben og bækken en hel del!

Jeg tog for eksempel en gange et styrt, ud over hovedet på hesten min, som var høj – og vi red hurtig galop, og smadrede ned i en bunke sten….. For søren da, jeg kunne ikke gå i flere timer, og haltede rundt en hel uge.

En anden gang jeg tog den ud over hovedet på hesten, var fordi hun ikke ville hoppe over et spring. Hvilket betød at jeg landede lige med korsbenet/bækkenet ovenpå en bom – Ejjjjjj det gjorde nas, og jeg har haft tilbagevendende problemer med stabilitet i bækkenet siden…

Og netop dét, at jeg har slået det bækken så mange gange – det har jeg gjort flere gange end nævnte – det gør at min krop har opfattelsen af, at jeg ikke har et bækken, eller at det er skadet og ikke dur.

Den form for fald kan simpelthen forårsage, at nervesystemet

1: Er i stress! (Bækkenet mangler ligesom)

2: Ikke vil aktivere benene, fordi det passer på os.

 

Så kan jeg bedre forstå…

Jeg har simpelthen haft en indre modstand mod at træne ben – altid. Det forstår jeg nu…

Altid mega gejst på arme, ryg, mave og baller, og jeg har gået til stålet!! Men forlårs/baglårs/leg træning, løb og cykling dét, har bare været trist, æv irriterende og slattent. Jeg har opgivet og gået udenom det simpelthen.

Jeg har troet, jeg var doven, og bare foretrak mave, baller og overkrop, men det passer ikke!!!

 

Så hvad sker der…

Hos min specialist, så sker der intet mindre end det, at jeg bliver instrueret i 3 små enkle øvelser, som skal løsne mit nervesystem. For at skabe resultater i min træning.

– Et system jeg vil kalde en udvidelse af den TNT teknik, jeg lærte i min Fysioterapeut tid. (TNT er en nervebane påvirknings teknik, som er  en form for udspænding af nervebanerne, da de altid lider under muskelspændinger og skævheder i kraniet og af ryghvirvlerne).

Den første Øvelse: At sætte min fod i 3 forskellige positioner, en af gangen, og trække benet helt op til hagen, siddende på en stol og bøjet godt fremover med hovedet nedad. Efterfølgende cirkle rundt med foden, begge veje. Hvilket jeg skulle gøre før hver træningspas, i en periode, som opvarmning.

Den anden Øvelse: At lave en balance øvelse, hvor jeg skiftevis står på et ben, læner mig fremover og ned med hænderne på jorden, samtidig med at det frie ben følger med op til vandret.

Den tredje Øvelse: Kippe med mit bækken, stående på et ben – godt nede i knæ, med det andet oppe på en briks/i en ribbe, hænderne på jorden.. Kan du se det for dig 😉 Nej vel…. Men det skal heller ikke kopieres, før end du er blevet undersøgt, og fået lige nøjagtig de øvelse din krop skal have…

 

RESULTATET…

Jeg gik fra at have modstand mod at træne de ben, opgive, synes det var svært, hårdt og slattent!!

TIL at have den samme gejst, som når jeg træner af resten af kroppen. Jeg kunne presse mig selv – og være vild med det!

…. Det er sandt, en kæmpe mental forskel opstod, på få minutter!

Yderligere kunne jeg øge vægten med 35 kg på benene i legextension (forlårstræning) – uden besvær. GOD kontakt til benene havde jeg! INGEN afmatning i benene efter, heller ingen generel træthed og ingen smerter dagene efter.. (Jeg fyldte mig også godt op med kulhydrater da jeg kom hjem).

Jeg trænede også baller den dag, og da øgede jeg vægten med 15 kg – No probs., og det plejer at kunne mærkes…

Men ikke efter de 3 øvelser! Yderst tilfredsstillende.

Så nu lysner det vist for mine lår, så de kan blive faste og veltrænede. Plus at min krop jo bare bliver mere velfungerende, hvilket jeg elsker. For ikke at nævne at min forbrænding øges, min drænage af benene bliver bedre, og måske slipper jeg af med mere appelsinhud!? No sugar – More muscles = less cellulites!

Hvem ved måske får jeg lyst til at lave interval løbetræning? Korte løbepas… Det ville være et mirakel.

Jeg er ret imponeret over øvelsernes effekt faktisk!! Det er ikke en normal træningsfremgang, det er heftig!!!

 

Så hvad kan du bruge det her indlæg til!?

Træner du, men har nogle problemer med progression i din træning – altså ingen særlige fremgang eller resultater?

Zumba against fit blonde holding pink card

  • Din træningsform
  • Din stabilitet i træningen. At du ikke får trænet 3-4 gange om ugen, stabilt en periode.
  • Eller!! Det kan være at du, som jeg, har en blokade i dit nervesystem på grund af et fald, et fysisk traume, som forhindre, at der er fuld gas på signalerne i nervebanerne. Hvorved du ikke kan bruge din krop på normal vis.

Så lad ikke dig selv spidse af med at det taget tid, at det altid gør nas, at du bare skal knokle derudaf uden rigtig at kunne se resultater!! Få noget professionel hjælp og sparring…

 

Træning der giver resultater – også for dit vægttab!

Den træning du gerne vil lave, hvis du vil sætte ild under dit vægttab – og muskelopbygning!?
Det er:Træning - Gitte Gade

  • Tung styrketræning med vægte i maskiner eller løsvægte, med få gentagelser
  • Eller tung styrketræning med kettelbell´s. Begge dele i kortere træningspas på 30 minutters tid
  • Kombineret med 1 eller 2 interval løbsdage, hvor du ikke styrketræner. (Du kan også vælge 20-30 minutters powerwalk, hvis du ikke kan løbe).

 

Intervalløbs dage kunne se sådan her ud:

Du løber afslappet stille og roligt i 1 minut.

Så øger du temopet til moderat tempo i 1 minut, og i det 3 minut styrter du afsted som en i helve.. i 1 minut. Altså 1 minut med spurt.

Så over i afslappet og roligt tempo løb igen, i 1 minut, som før

…. Og så videre frem ialt 6 minutter første gang – altså 2 runder – hvis du ikke er i løbeform. Og stig op til de 30 minutter over 5 uger, eller mærk hvad din krop kan klare.

 

Det giver en rigtig god forbrænding. Det er også syretræning, som øger fedtforbrændingen, påvirker din hormonbalance positivt, og varer så kort tid, at du ikke skulle gå i cortisolstressmode! Plus at langvarig konditionstræning, som vi er blevet det anbefalet i mange år, sætter dit stofskifte ned, og så er du lige vidt.

 

NB! Der findes jo et hav af tilbud, indenfor konditionstræning og træning i det hele taget. De meget populære for tiden er  Zumba og Spinning. På grund af glæden ved dans og lækker musik, og den benhårde træning og høje kalorie forbrændende effekt Spinning har.

Men det kan være for stressende for kroppen at træne, stressende for dit nervesystem. Selvom det udskiller meget endorfin.

Det betyder faktisk, at det hæmmer din fedtforbrænding. Så hvis du har (meget) fedt på maven og på flankerne, så er det ikke anbefalelsesværdigt, fordi det øger nemlig cortisolstressen. Det er den stress, der er din fjende nummer 1, hvis du har mavedeller. Det er simpelthen kontraindiceret.

Et lille ekstra råd: Gå i seng til kl 22, det giver en temmelig stor øgning af din evne til at slippe mavedellerne – ud over at sætte fokus på at være sødere ved dig selv. Turde udleve dine drømme og tage hånd om dine behov. Det er også med til at slippe dine mavedeller.

 

Men altså, Tjek det ud, observer dig selv. Er du mest til Zumba, så tag mål om din talje og Træning - cortisolstress!udfor din navle. Se om det svinder ind der? Hvis det ikke gør det, særligt meget – hvis overhovedet i løbet af en måned, så prøv at skifte træningsform.

Skift til kelltelbell eller tung styrketræning i maskiner eler med løsvægte. Samtidig med at du laver interval løbetræning, som jeg har beskrevet.

….. Hvis du altså går efter at tabe dig og efter et vægttab på maven, hofterne og flankerne – en træning der giver resultater.

 

OBS! Husk – Har du svært ved træning, har du nogle områder der driller dig – som jeg og mine ben. Så gå lige tilbage i hukommelsen. Er der tidspunkter, hvor du har oplevet et fysisk traume – et fald eller lignende. For det kan jo være årsagen til bøvlet! Så er det Z-health øvelser du skal igang med. Eller EFT tapping terapi, som også forløser chok og fysiske traumer i kroppen.

 

PS. Fik jeg nævnt, at din træning giver bedst resultat, hvis du træner mindst 3 gange om ugen, de der 30 minutter. Gerne op til 4 gange, når du skal træne dig til vægttab.

Pss. Husk at en god portion muskelmasse, giver en god forbrænding 24/7. Og det er ikke en kvindelig Schwarzenigger du skal til at ligne…. Bare opbygge muskler, istedet for det der sker under en kur:

Nedbrydning af muskler og tab af væske – ikke fedt. Det er jo derfor at vi bliver “federe” efter en kur, især hvis vi så tager på igen! Så er der bare mere fedt, og mindre forbrænding af den.

Det var alt for nu.

 

Links:

Læs mere om hvordan du opnår varigt vægttab – på den mentale måde her. En uundværlig forklaring på hvorfor, det er så mange tilbagefald til gamle spisevaner.

Læs om væske og vand i kroppen her – Ved du om det er fedt på dine lår der gør dem tykke og løse? Eller om det er ophobet væske?

 

Kærlig hilsen

Gitte Gade

Gitte Gade