De her tips og tricks er især til dig, der vil selv

Altså det er til alle, og gavnligt for alle. Så afprøv dem, gå efter det eller de tricks der appellerer mest til dig og giv gerne respons…

TRICKS #1 “Spis ordentligt”

Når du spiser generelt eller er ude til buffet, for eksempel, så smag på meget men spis lille mængde – og tag lidt mere af det der bare er top nice, og NYD det… Den lille detalje er vigtig.

 • Ny det helt utroligt meget, smag på bidderne.
 • Smid det ud der er semi-godt eller kedeligt.
 • Gå ind i nærværet, vær tilstede mens du spiser, nyd det du spiser og dine omgivelser – ude eller hjemme.

Rigtig mange sluger simpelthen maden, og sidder i sin helt egen verden optaget af at spise, eller nærmere kaste ind. Det er på sin vis naturligt, men ved at bryde den nærmest tranceagtige tilstand og få nærværet ind, så er du meget bedre til at opdage at du er mæt! Og det er ikke de ubevidste overspisende kræfter i dig, der styrer hvor meget du spiser.

Nyd din mad og smag effektivt på den!

 

TRICKS #2 Skab fokus og retning

Lav et visionboard: Som er en lille collage med billeder af det liv du gerne vil have (ja vi er tilbage til klippeklistre dagene i skoletiden).

Billeder af den krop du ønsker at få. Det tøj du vil gå med, de ting du vil gøre, når du er den størrelse du længes efter.

Sæt i det hele taget op for dig selv, hvad du vil veje, eller hvilken en størrelse tøj, du vil komme ned i.

Find billeder af det mad du vil spise, og overskrifter der udtrykker dine værdier og det du vil få ud af at blive slankere.

Hvorfor?

Fordi det at have en fin visuel reminder om hvor du vil hen, som du ser på dagligt – også uden at se det særligt bevidst! Det virker ind i dit underbevidste sind. Og det hiver lidt god karma ind, til dig og din målrettethed.

 • Du vil helt automatisk finde på løsninger at nå dertil.
 • Der vil komme ideer til dig, om hvordan du når derhen.
 • Og det er sværere at ignorere dine mål og værdier.
 • Du vil tydeligere mærke når du ikke udlever dem eller fjerner dig fra dem.
 • I sidste ende kan det betyde at du lever lykkeligere, fordi du er tro mod dig selv – og ved hvordan du er tro mod dig selv.

Der findes også en anden teknik: ”Goal mapping”. Google begge dele, og se de fine maps og visionboards man kan lave

Dit mål er vigtigt at rette fokus på, på flere fronter.

 

TRICKS #3 Det hemmelige ønskebrev

Skriv et lille hemmeligt brev til dig selv, om hvordan du ser ud, når du er slank. Ligesom hvis du for eksempel skrev et ønskebrev om hvordan din fremtidige kæreste eller mand skulle være. (Hvis du ikke har en selvfølgelig eller ikke vil skifte ham ud 😉  )

Skriv ned hvordan du vil have det indeni, hvad du kan og vil gøre. Hvilke kvaliteter du fornemmer, du vil kunne sætte i spil. Hvad tøj du vil vælge at købe og tage på. Sko etc. Hvordan det vil være anderledes seksuelt. Hvilken værdier er vigtigt for dig. Hvad vil du kalde dig selv, når du er tyndere.

Det kunne hedde “Mig som slank, hvem er det!?”

 

TRICKS #4 Manipuler med dit sind

Når du synes du trænger til noget lækkert, og har svært ved ikke at smutte ind og købe det. Så lav dette lille tanke eksperiment:

Forestil dig at du må spise, lad os sige chokolade for en nemheds skyld.

Du må køre ind og købe det lige nu! Lige nu. Og du må købe en masse af det. Og du må spise en masse af det. ALT det du lyster.

Der er ingen begrænsning, for hvor meget du må spise, du kan gå amok – inde i hovedet.

Fornem hvordan det smager, som om du har det i munden. Forestil dig duften, fornemmelsen i munden og fornøjelsen af at tygge på det, synke det. Og den nydelse du har med at guffe det. Dyrk alle de fornemmelser. Dyrk dem som om du virkelig gjorde det!

Og tænk så “uhmmm så skønt, så dejligt ahhhh” – men bare ikke lige nu!!!! jeg venter lige med det…

“Jeg må godt og jeg kan godt, men bare ikke lige nu”!!

“Jeg køber det lidt senere – eller i morgen. Jeg har hele livet til at spise alt det chokolade jeg kan forestille mig”. (Øvelse slut)

Og det er altså kun i tankerne du gør og har gjort det her

Du vil nemlig få tilfredsstillet det i dig, der trænger til noget sødt. Du vil have givet efter for den kommando din craving “har givet”, det vil den indre del (cravingen) af dig, tro.- og du forbliver tro mod det bevidste ønske i dig der ikke vil spise alt det chokolade.

Din craving har nemlig intet med din sult at gøre, intet med din mave at gøre. Men ofte er det et anker, der er udløst af et eller andet du har set, eller en eller anden følelse der plejer at aktivere din trang til for eksempel chokolade.

Det kan dog være en reel træthed, så du har brug for noget energi – så spis noget skønt frugt, efter din fantasi, altså øvelsen ovenfor vel og mærke. Og hvis cravingen kommer igen så kør samme forestilling.

Kan du genkende den!? – Den her ligger også som en af de “3 tricks der narrer din spisetrang”. Men der er altså så god at jeg har smidt den ind her også …

Vær stædig bare et par dage, så vil øvelsen/teknikken virke mere og mere kraftigt.

TRICKS #5 Tænk i konsekvenser

Tag et stykke papir og skriv ned hvilke konsekvenser det har at du enten:

 • Guffer slik hver dag
 • Drikker sodavand hver dag
 • Spiser mange chips og raffinerede produkter. Hvidt brød og pasta/ris
 • Ofte spiser grillmad og Burgers
 • Spiser alt for store portioner
 • Spiser selvom du er mæt
 • Hyggespiser det meste af dagen
 • Spiser når du keder dig eller er ked af det eller sidder alene
 • Eller kører ind på tankstationer og spiser mad/drikke/guf derfra.

Lav en lille visualisering, altså se for dig og mærk hvordan de her usunde spisevaner de påvirker din krop.

Skriv ned hvordan du forestiller dig det forurener din krop:

 • Uren hud
 • Candida hvid tunge og svampeinfektioner i slimhinderne
 • Slam i tarmene
 • Hvordan appelsinhuden vælter frem – gør det gerne dramatisk 😉
 • Se hvordan fedtmængden omkring tarmene vokser
 • Se hvordan lårene bliver tykkere. Maven, armene, dobbelthagen og rygdellerne under bhén
 • Riskoen for sygdomme ligger og rykker nærmere. Diabetes, hjertekar problemer og amputationer

Som sagt, det er lige nu tid til virkelig at dramatisere, hvordan det påvirker din krop negativt at overspise. Altså være styret af din overspisende del, og den sukkerspisende eller usunde del af dig. Og mærke det du går og frygter for, som kiloene sætter sig.

Dyrk denne lille film, se hvordan fedten sætter sig på din krop, se hvordan dit immunforsvar overarbejder, se hvordan sygdomme sniger sig ind i din krop, samtidig med at du propper mad, slik, guf og grillmad ind.

Mærk den følelser det giver dig. Det kan være væmmlese, kvalme, vrede, foragt, ked af det-hed og frygt.

Når det er “på plads”, så foreslår jeg at du laver et papir mere, hvor du skriver ned hvordan du får det af at spise sundt.

For eksempel:

 • Hvordan grøntsager styrker din krop, øger din levetid OG kvalitet – økologiske grøntsager, for pesticider er gift for kroppen
 • Hvordan salater giver dig næring
 • Hvordan du bliver slankere (som sagtens kan være størrelse 42!!) og lækker når du spiser mindre
 • Slankere når du drikker vand istedet for cola
 • Hvordan du får mere energi – sukkerforgiftning trætter helt utroligt, og kan virke som om du er småsyg, influenceagtig syg
 • Hvordan du elsker din krop
 • Hvordan du er tilfreds med dig selv
 • Hvordan din selvtillid vokser
 • Hvor tilfreds din mave bliver af ikke at bliver smadret på grund af udvidelsen
 • Oplev hvordan at du bliver tilfredsstilet af en lille portion is, eller 2 lakridser eller en kvart dåsecola. Altså tilfredsstillet af en ganske lille mængde “hygge”. Afbalanceret.
 • Oplev sucessen ved at føle: “Nej tak, ikke mere til mig”. “Nej tak jeg gider ikke spise noget sødt, jeg vil hellere have et æble”!?
 • Se hvordan at din krop forvandler sig. Hvordan tarmfedtet forsvinder, appelsinhuden bliver mindre, hvordan din hud bliver sundere

Og dyrk denne lille film lige efter den anden… Det behøver kun at tage 2 x 5 min. 10 min for begge små visualiseringer. Og gør det gerne hver dag en hel uge. Mærk effekten, og se hvilken en forandring det medfører og tag så det antal uger du har brug for, for at få den effekt du ønsker.

Hvorfor virker denne dobbelt visualisering støttende for dig?

Fordi du sporer dit sind til at sætte meget negativitet på oplevelsen af at spise for meget og for forkert. Du ansporer dig selv til ikke at glemme, hvad det er du er i gang med.. Samtidig med at du skruer op for det, der kan forbedre dine spisevaner. Det du gør istedet.

Det her tricks er rent faktisk en ret central del i min metode til at hjælpe dig. Det du vil “af med” af vaner, det ved du allerede i forvejen, og det ønsker er desværre dét du igen og igen overruler. Men dit ønske om at tabe dig er det, der skal blive det styrende i dig!! – Det er jo det du ønsker dig….

Bliver du i tvivl om noget, så er du meget velkommen til at skrive en mail til migGite Gade SlankNU

på mail@stopemotionaleating.dk

Læs mere på bloggen om: Sukkertrang – Hvorfor opstår den?

Læs mere på bloggen om: Sukkerafhængighed – slip den!

Læs artiklen på bloggen om: Varigt vægttab – sådan opnår du det.

Læs om de 17 mentale fælder, der holder dig fast i at veje for meget