Hvorfor opstår der sukkertrang?Sukkertrang - Hvorfor?

➸ Vi har brug for at skifte humør og tilstand

➸ Vi har brug for energi

➸ Vi elsker nydelse

➸ Vi har en kultur der gør og har gjort sukker til noget hyggeligt

➸ Vi kan være født med en tendens til at blive sukkerafhængige.

➸ Vores blodsukker svinger for meget

Vi bruger nemlig typisk sukkeret til at komme i bedre humør eller tilstand.

  • Til at bevæge os fra ked af det til at være glad.
  • Fra at være træt til at få mere overskud.
  • Fra at føle sig ensom til at føle der kommer omsorg.
  • Fra at kede sig til at føle sig tilfredsstillet
  • Fra at være lidt moody til at føle nydelse

Det er en god og ofte “velinstrueret øvelse”, at spise os til at have det hyggeligt. Derfor er det ofte også et kæmpe dilemma at slippe den sukkertrang.

Noget i os vil nemlig være slanke og sunde, og så vi ser på vores sukkertrang. Den vil vi af med, samtidig med at noget i os vil bare ikke kan eller vil slippe den glæde, det er at guffe.

Der er en del af os der ”siger”: ”Jeg kan ikke forestille mig at leve uden sukker”. Eller: ”Noget i mig vil bare ikke stoppe”.

Det er faktisk en direkte mental og emotionel modstand mod at slippe sukkeret.

 

Vil du af med din sukkertrang? Så læs med her “Slip fri af din sukkertrang”

Men vi bruger også sukkeret til at få energi – hurtigt, rent fysiologisk.Sukkertrang

Sukker er nemt for kroppen at spalte, og da vores krop pr. natur er indrettet sådan, at den går efter det hurtigst virkende, så skal sukkerets effekt ikke erfares ret mange gange, før end at din hjerne kobler: Træt!? Så skal der sukker til.. Og en vane er kreeret – for vores overlevelses skyld.

Simpelthen fordi sukkeret i sig selv er vanedannende, og fordi vores hjerne fungerer som den gør.

Den automatiserer rigtig mange handlinger.

Det flydende sukker, altså sodavand, saft og juices flyder nærmest over i blodet af sig selv og ind i fedtdepoterne – sat lidt på spidsen.

Mange vil ikke af med nydelsen – og så er sukkertrang svær at slippe.

Flere af mine klienter oplever at ”det er snyd” at skulle undvære den nydelse, der er forbundet med at spise sit ynglings guf, eller de lækre store måltider.

➽  Vi kan have meget stærke indre protester i os, mod at slippe sukkertrangen.

Alt fra: “Det skider jeg på, nu skal jeg ha´sukker”. Hvor du nærmest skælder ud på ”den” som har forbudt dig sukkeret – som jo er dig selv, og går imod dit ønske, som om det er en fremmed autoritet.

Det er et emotionelt dilemma, der skal løsnes op for – som et stabilt blodsukker ikke kan hamle op mod. 

Det synes jeg også er bevist, i og med at det ikke rigtig hjælper at gå på kur – på den lange bane. Det er set mere end én gang at kiloene ryger på igen.

Den kulturelle påvirkning sætter også sukkeret højt på ranglisten

Det er for de flestes vedkommende blevet lig med, at der sker noget godt, når vi får sukker. At det er hyggeligt.

Helt fra barnsben, har vi fået slik hos bedsteforældrene og fredags/lørdagshygge. Til vores egen og andres spændende og sjove fødselsdage. Så rent kulturmæssigt er vi også påvirkede til at sætte velbehag og glæde sammen med sukker.

Vores tankstationer, kiosker, varehuse udløser ankrene.

”Fabrikskultur”

Der tilføres citronsyre i det slik vi spiser. Fordi det har den virkning, at vi kan spise mere af det. Syren forskubber vores sukkertolerance!! Så vi bliver direkte ledt væk fra at kunne respektere vores krops signaler, om at ”nu har du fået nok sukker, nok energi”. Det er ikke så hensigtsmæssigt i min optik.

 Sukkertrang!

PS. Når nu det hvide sukker bliver så udskældt, så er det fordi det er blevet raffineret og bleget. Det er ikke godt med raffinering, fordi det er en spaltning af molekylerne, som gør at alt sukkeret´s eller mele´s molekyler smutter igennem tarmvæggen, og efterlader tarmen ude af stand til at regulerer, hvad der skal igennem den.

”Regulerings membran”, som er tarmvæggen, kan ikke lukke af for hvad der skal ind i blodet og ikke – det var smart under krigene, hvor der ikke var mad nok. Hvor raffineringsmetoden blev opfundet, og det var vigtigt at få maximalt ud af de råvarer der var. Men ikke nu i vores overflodstider her på vores længdegrader.

Medfødt sukkertrang

For ikke at nævne modermælken og modermælkserstatning. Det er også sødt, og der er lagret SÅ mange tryghedsaspekter, for de flestes vedkommende – eller længselsaspekter – ind i at drikke og smage søde sager, alene på den konto.

Der er forlydende om at hvis vores mødre er særligt frygtsomme under graviditeten, så vil barnet have øget fokus på at få sukker. Som jo faktisk er kroppen og hjernens overlevelses instinkt helt tilbage fra stenalderen. Hvor vi instinktivt kunne finde frem til energiholdig føde – og der er meget energi i søde sager

Det gode er, at hvis du ikke kan bryde de ankre, eller de mentale og emotionelle koblinger du har til sukkeret, selv, så kan du får effektiv hjælp til at bryde det 

Kontakt mig og hør hvordan her

Link til ”Varigt vægttab” – Sådan opnår du det

Stabilt blodsukker nedsætter sukkertrangenSukkertrang - Why?

Det betyder at du med fordel kan spise proteiner og fibre til hvert af de 3 større måltider. Du er mæt i længere og får du proteiner både til morgen og til frokost, så vil du kunne undgå den der sukkertrang om eftermiddagen, og formegentlig også trætheden. Så er det lidt nemmere at holde ”snitterne fra chokoladen”.

 

Men hvis der er en emotionel kobling til sukkeret, så kan det stabile blodsukker ikke hamle op med den kobling.

 

Hvis du eksempelvis har fået koblet:

”Jeg magter bare ikke mere lige nu” og så at chokolade hjælper dig til at blive glad og kunne overskue mere, plus kortvarig energi.

Så vil du, når du kommer i berøring med afmagtsfølelsen, uanset blodsukkerniveau, automatisk tænke på chokolade, og få trang til at købe noget – så du kan føle dig bedre tilpas!

Mærke trøsten og opleve at du får overskuddet tilbage – inden den dårlige samvittighed bryder frem – hvis du får det.

Men stadig er det virkelig vigtigt, at få spist de proteiner, og holde blodsukkeret stabilt.

Vi kvinder skulle efter sigende få for få af dem. Plus at det giver mormordeller på overarmene, ikke at få proteiner nok. Hvilket er et incitament nok i sig selv – tænker jeg.

 

NB! Hollistiske læger i USA melder også ud nu, at der er sammenhæng mellem cancercelle deling og store indtag af sukker. Sukker fungerer som brændstof for de syge cellers deling!

 

Kærlig hilsen

Gitte GadeGite Gade SlankNU