Alle de søde sager du indtager, når du har en sukkerafhængighed, det giver ikke kun huller i tænderne…

 

Er du helt skarp på hvor meget det belaster din krop? –  og på alle de langsigtede konsekvenser? Måske kan denne artikel inspirere dig til at gøre noget godt for dig selv og få sluppet den afhængighed.

Hvorfor er sukker så farligt og belastende for kroppen?

Fordi konsekvensen af et ustabilt og meget svingende blodsukker – som opstår direkte af at spise masser af slik, søde sager, pasta og hvidt brød – er at dine cellers insulinmodtagere udmattes!!

… Og du får et kronisk højt insulin niveau i blodet. Også kaldet et højt insulintal. Det ønsker du ikke, for det betyder at du er i stor risiko for at lande med en diabetes diagnose – og mange andre symptomer.

Der sker det:

Du har brug for insulinen til at få sukkeret over i dine muskelceller og over i dine leverceller, væk fra blodbanen, til at forbrænde og give energi så at du kan bevæge dig, og at der er energi til at cellerne kan fungerer all over i din krop.

Hvergang du spiser sukkerholdig mad og søde sager, stiger dit blodsukker stiger kraftigt og brat.
Det udløser en stor insulinproduktion i bugspytkirtlen, som gør at blodsukkeret falder brat igen.

Sukkeret transporteres ind i cellerne via insulinen.

Det er en livsvigtig mekanisme! – og problemet er, at efter nogle år, med den her negative stimulering, at den regulering udmattes – blodsukker regulerings-systemet virker ikke mere naturligt af sig selv!

Det er det der sker når en voksen person, nu er det snart ikke kun voksne mere desværre, får diabetes. Diabetes type 2.

Det høje insulinniveau er et problem  for kroppen.

Det giver nemlig forhøjet blodtryk, fordi det tvinger nyrerne til at holde på salt og væske. Derfor siger man at du får væskeophobninger i kroppen, når du spiser fro meget sukker.

Insulin får blodkarrenes celler til at vokse og karrene bliver dermed tykke og stive og det øger risikoen for karsydomme og blodpropper.

Insulin fremmer samtidig oplagringen af fedt i vævene, så den sukkerholdige kost gør dig federe.

Glucose hæmmer din optagelse af kalcium og magnesium i knoglerne. Det er noget skidt, fordi dine knogler har brug for de 2 mineraler, for at kunne opbygge både knogler og tænder.

Man kan sige at glucosen “malker” knogler og væv for mineraler, som på sigt kan give knogleskørhed.

Så både for høje glucose- og for høje insulin-niveauer ødelægger langsomt din krop og din hjerne.

 

NB!!!! Din krop heller ikke kan tåle, at der ligger store mængder af triglycerider og flyder rundt i din krop. Truglycerider er fedtstof, og det er det der indikere – inden for funktionel medicin – om du har risiko for at få blodpropper!

En ferie i Italien, med gode vine, masser af pasta, hvidt brød og ferieslik – med absolut for få grøntsager og grove fibre – det efterlader stor mængder fedt flydende rundt i dine blodåre… Ikke godt!

Men godt er det at så snart, du bryder den spiserytme. Får mange grøntsager, grove ris, skærer ned på brød – Vælger groft brød – altså får masser af fibre, som vender det igen!!

Intet i kroppen er statisk… Husk det…

 

Symptomerne som langvarig sukkerafhængighed medfører:

Rynker – dit collagenevæv i huden blive hurtigere slapt – det giver rynker…

En belastet lever. Den kan ikke følge med i sin udrensning af dig. som gør at du deponerer mere fedt, hvori der er bunder affalds- og giftstoffer.

Forgiftning af din krop med alle de unaturlige stoffer der er i slik,  og de dårlige fedtstoffer i pre-fabt kager

(Du spolerer din blodsukker regulering, som giver højrisiko for diabetes 2 diagnosen. Kender du alle side symptomerne ved at få diabetes 2? Hvad der sker ved langvarig diabetes? blindhed, porrøse blodårer og andet

Du bliver mere og mere afhængig

Du nærer celledelingern i din krop! Det er ikke godt set i forhold til cancer udvikling…

Du får en høj aktiv candida svamp, som overtager bakteriefloraen i dine tarme. Det betyder at du får en endnu dårligere fordøjelse, og din krop mangler næring.

Læs om Sukkerafhængighed – candida svampens skjulte skader

Vi bliver:

Federe, din fedtmængde øges hele tiden.

Sløve

Mister det gode humør og koncentrationsevnen

Får hjerte-kar-sygdomme

Åreforkalkning

Knogleskørhed

Migræne og mange andre skavanker….

Det paradoksale er, at jo mere du indtager, jo dårligere virker sukker kick’et og jo mere skal der til. Helt som med stoffer. Afhængigheden er bare ikke helt så hårdnakket, som med narkotika, og har heldigvis heller ikke samme livs konsekvenser.

Tegn på at du er afhængig?

Det her er nogle af de mest almindelige symptomer på at du er det:

* Du føler dig ofte træt
* Du har svært ved at koncentrere dig
* Du har en sygelig trang til søde sager
* Du har trang til kager og hvidt brød
* Du føler dig deprimeret
* Du føler dig ofte uklar
* Du har det tit lidt som om du er småsyg – influenza-agtig

 

Hvorfor kalder kroppen på sukker i det hele taget?

Overlevelse

Hurtig energi

Humørbombe

➽ Vores hjerne har brug for sukker. Den kan faktisk kan den ikke overleve uden sukker, altså glucose, som også er det vi kalder blodsukker. Men det er indenfor en bestemt skala at blodsukkerniveauet skal ligge -for ikke at undgå ubalancer og skadelige belastninger i kroppen.

Det er simpelthen indenfor et bestemt niveau cellerne fungerer optimalt i.

Det niveau må hverken være for højt eller for lavt.

➽ Glucosemængden påvirker og regulerer både dit humør, hvad du føler og om dine tanker er positive eller negative.

…. Og det er i en grad der er større end vi umiddelbart tror. Det pokers er at vi ikke rigtig ligger mærke til det, før end at vi har været sukkerfrie et stykket tid… og så lige tester det ud – så kan du mærke alle de påvirkninger der opstår.

Både med humøret og med de helt fysiske symptomer: træthed, svingende humør, hovedpine, influenza-agtig følelse og så videre.

➽ Det er dog ikke kun den store mængde blodsukker og insulin niveau, der gør at du måske er lidt trist, eller har tendes til at opfatte livet på den tungere måde, men det har en stor indflydelse.

Jeg vil til enhver tid også mene, at det er din nuværende livssituation og ikke mindst din bagage, de overbevisning du har fået og tillagt dig som barn der har en indflydelse på dig og på den måde du opfatter livet og situationer, mennesker på… Som påvirker din humør og dine oplevelser af livet. Er det fedt eller lidt broget?!

 

Vi har også tit fået inprintet at slik og søde sager er lig med hygge. En rar stund, dejlige fødselsdage og en skøn december måned. Så når vi føler os lidt moody, ja så vil hjernen tænke: ”Hmmm vi bliver i godt humør af at spise noget guf! Ind på tankstationen”…

Det kaldes ankre. Det er blevet til et hukommelsesspor i din hjerne, at du får det godt af at spise sødt. Udover at der er serotonin stimmulerende stoffer i chokolade, der gør at vi føler os gladere. Så arbejder din hjerne hele tiden for at du har det godt, og derfor udløses der tanker om at spise søde sager.

Men kostregulering er faktisk en god ting, at sætte fokus på, når du går og døjer med en depression eller melankoli for eksempel.

Og det er ufravigeligt at det, du spiser og drikker, bestemmer dit blodsukkerniveau, og dermed påvirker dit humør.

Så på den måde vil det du spiser og drikker direkte påvirke dit humør, din tænkeevne, din energi og din indre fysiologiske balance. (Dine cellers velfungerenhed).

 

➽ Din søvn er også utrolig vigtig.

Når du sover for lidt, så bliver det endnu sværere at styre din sukkerafhængighed. Din frontallap, den forreste del af din hjerne, kan dårligere regulere din adfærd.

Din viljestyrke svækkes simpelthen.

Det er også problemet med demente. De ældre mænd, kan blive meget seksuelt krænkende for eksempel, fordi det er frontallappen der hyppigst rammes i demens, og så kan den ikke styre den primitive adfærd. Det er også frontallappen der er en stor forskel på os og dyrene. Forskellen på om vi er civiliserede eller ikke.

 

Det der typsik sker:

Du hælder en pose slik i dig og boldsukkeret stiger voldsomt. Du får dit kick, og din lindring eller den energi du synes, du manglede.

For at modvirke denne bratte stigning udskiller bugspytkirtlen en stor mængde insulin. Du har lige læst om det, men det kommer lige igen!

Insulin er det hormon, der sørger for at glucosen optages af cellerne i dine muskler og i din lever, så blodsukkerniveauet kommer helt ned i et ufarligt og meget lavt niveau…

…. og det lave blodsukkerniveau får dig såmænd til at trænge til et nyt kick – typisk. Nu griber du måske til at snuppe en cola? Fordi det har du en vane for at gøre, når du føler dig træt og uden energi, som det lave blodsukker bevirker…

Det får så igen glucosen til at stige brat, hvilket igen og igen får kroppen til at frigive insulin.

Det er den rene yo-yo effekt. Dit blodsukker- og insulinniveau bliver i den grad svingende fordi det går op og ned, op og ned.

– Det er stik imod det din krop ønsker.

Den vil have et nogenlunde stabilt niveau, indenfor det der er tåleligt for kroppen, så cellerne har de optimale leve- og funktions-vilkår.

OBS!!

Tænk på osmose fra fysik timerne. Hvis du får for meget salt i dine celler så springer de. Vi kan kun tåle at afvige en vis mængde fra det optimale fysiologiske miljø, som vores celler kræver for at leve og overleve i. Når vi kommer for langt væk fra det, især igennem mange år, så er det at vi får seriøse problemer.

 

Det du i virkeligheden skulle gøre var at:

Drikke en grøntsags juice – også med noget frugt i.

Jeg ved det… Når vi er sukkerafhængige, så er det ikke lige en grøntsagsjuice vi tænker på.

Men du vil få meget mere reel energi, plus næring!!! Hvis du drak en juice med rødbeder, gulerod og evt også med selleri. De juices kan købes mange steder efterhånden: Irma, Føtex og Netto…

 

Lige et par ord til frugt – Frugt er godt for os!!

Masser af viatminer i – det er det vil lever af… Men det udskældes nu af en eller anden grund…

Vi skal passe på!

Det der undre mig i den sammenhæng er at det ikke nævnes højlydt at det er slikposerne der skal passes på og ikke mindst ALT det sukker der kommes i vores madvare, af producenterne!!

Vidst du at der er mere sukker tilsat i ketchup end i chokolade, for eksempel. I USA propper de også sukker i mælken!!

 

Hvad gør du nemmest for at reducere sukkermængderne:

→ Hold øje med sukkermængderne i de madvarer du køber  – der skal være mindst under 9 gram pr. 100 gram. Gerne helt nede under 4 gram.

Det betyder du skal tjekke det saftevand i drikker eller begynde at fortynde det ekstra.
Der findes alternativer til sukker-saftevand i helsekosten. Det er helt klart dyrere for pengepungen, men ikke for dit barns helbred, dit og resten af familiens!!

→ Drik vand med citron eller limesaft i

→ Drik danskvand, hvis det er er boblerne der er dejlige ved sodavand, så er det ikke så svært at gå over til. – men så husk limesaften, danskvand er nemlig syredannende, og citrus saft er basisk.

→ Hvis du drikker nogen form for skyr- og yoghurtdrikke, så kan du bringe sukkerniveauet ned, ved at fortynde med yoghurt naturel for eksempel.

→ Sørg for at have et stabilt blodsukker

→ Vælg sundt slik – indfør lidt af gangen

→ Vælg sukkerfrit slik – det finder du også flere steder efterhånden. Helsekosten blandt andet eller på nettet.

→ Vælg mørk chokolade, 70-80 plus % kakao- der er antioxydanter i – så kommer der næring med ind!

→ → Gå til en slanke- terapeut, som mig – en hypnotisør, en TFT EFT terapeut. Det hjælper ikke særlig tit med snak og kostplaner. Du skal ind i din underbevidsthed og have cuttet dine tilknytninger. Ændret på de genstridige vaner, uden kamp – for den taber du og din viljestyrke – typisk… Samtidig med at du får støtte til at komme ud af den fysiologiske afhængighed.

★ Læs også: Sukkerafhængighed -Slip den

★ Hvis du ved du ikke får ændret en pind ved at læse mine gode råd – så kig på det her online kursus:
Slip din sukkertrang  Det giver dig alle teknikkerne, der kan hjælpe dig ud af sukkertrangen.

 

Hvilke kostråd kan hjælpe dig fri af sukkerafhængigheden:

Vær opmærksom på at der er rigtig meget sukker i det mad du spiser og i det vi drikker, det holder din sukkerafhængighed “levende”.

en skål med pasta og ketchup, svarer til at spise en skål med sukkerknalder på sukker knalder – pastaen spaltes til sukker under fordøjelsen, og belaster din insulin tolerence.

Et godt fiberrigt, protein holdigt og fedtholdigt morgen måltid. fibre som fiberhusk, chia frø og hybenpulver.

Proteiner til hvert af de 3 hovedmåltider.

Og som sagt så er frugt sundt for os, så længe det ikke er helt forpurret af sprøjtegifte. De smadre nemlig vitaminerne og påfører kroppen et mer-arbejde i at udrense, det ocuperer vores immumforsvar, som nemmere “overser” at nedbryde de naturlige celledelinger alle cancerceller starter ud som.

Spis rødbede og gulerødder : udrensning, immumforsvars boostning, antiinflammation, fibre… kun godt.

Spis masser af grøntsager: du får vitaminer der hjælper til med at klare den belastning sukkeret giver. Plus at du vænner dig til at være mere sund!! Det vender langsomt bøtten..

Vil du gerne accelere den proces, så søg hjælp.

 

Rigtig god fornøjelseGitte Gade

Kærlig hilsen

Gitte Gade