Du bliver nemt afhængig af sukker – men det kan ændres.

 

Sukker og sukkertrang er efterhånden en ret stor problematik, både med hensyn til Sukkerhelbred og med hensyn til overvægt.

Det er ikke kun det sukker vi spiser, når vi køber slik, kage, sodavand til fredagsstunden, vi indtager….

 

…. Det er også alt det skjulte sukker, der er tilsat fra producenternes side.

Tjek dine madvarer inden du køber dem – hvor meget sukker er der kommet i?

Det skjulte sukker, du end ikke er helt klar over at du indtager, er sukker der bliver tilsat vores madvarer.

Så du kan med fordel begynde at kigge i de ting du køber, og hovedreglen er at du skal vælge de produkter, der max har 5 gram sukker pr. 100 gram!!

Så du kan faktisk gå rundt og spise et minimum af slik og søde sager, men stadig få for store mængder sukker, der belaster din krop eller som gør det sværere at få smidt nogle kilo.

Eksempler på madvarer der har højt sukkerindhold:

➽ Rismælk er der for eksempel 12 g sukker i pr. 100 gram, det er over dobbelt så meget, som amerikanske funktionelle læger anbefaler. De siger at vi skal ned på 5 gram sukker pr. 100 gram.

➽ Ketchup. Der er mere sukker i ketchup end der er i chokolade!! Det er ikke alle der lige ved det.

➽ Saftevand er der typisk tilsat mellem 8 og 15 gram sukker pr. 100 gram. Her skal du helt klart vælge dem med 9 gram sukker eller vælge at købe for eksempel Vitamin Well drikke. Der er sukkerindholdet fruktose, som er godt for os og nede på 4-6 gram pr. 100 gram.

Du kan nemt fortynde saften mere end anbefalet. Det er sikkert til en start er lidt skuffende, men allerede efter 3-4 dage, så er du ved at være tilvænnet.

➽ Yoghurt er også tit oppe på 9-12 gram. Her kan du iblande yoghurt nautrel og kom friske bær på istedet. Det giver dig næring og fibre, som sløver blodsukker udsvingende.

➽ Den lage enten rejer, kylling eller andet kød ligger i, er tit tilsat sukker, som er helt unødvendigt! Lav din egen lage, med friskt kød.

OBS!
Gå efter fødevarer, hvor sukkerindholdet er maximum 5 gram pr. 100 gram

★ Læs mere om at slippe din sukkertrang her

Sukker skader os fordi det belaster vores krop

Der er mange symptomer, som vi tit ikke knytter til at spise sukker.

➽ Koncentrationsbesvær

➽ Hovedpine

➽ Træthed

➽ Hedeture

➽ Influenza-agtige fornemmelser i kroppen

➽ Væskeophobning i kroppen

 

Vi kender til faren for diabetes type 2. Den opstår fordi vi har fået udtrættet og ødelagt vores insulinproduktion, hvilket er konsekvensen af at vi har haft for mange store og heftige blodsukkerudsving, som kroppen skal kompensere for.

 

Der er altså tegn på udtrætning og overbelastning af sukker inden det når så vidt.. Men dem ignorer vi. Eller vi ved ikke at det har noget med for meget sukker indtag.

★ Læs mere om hvorfor sukker er skadeligt for vores krop her

Du kan lide af Følelsesmæssig tilknytning til sukker

Det er her bøvlet med at slippe sukkeret opstår.

Når vi oplever så meget nem, lækker nydelse og positiv tilstandsskifte, altså humørskifte, ved at guffe slik, kage, drikke cola, som vi kender det, vil vi ikke af med den nydelse.

…… Det vil vi nok på et plan, fordi vi ikke vil blive syge, have huller i tænderne, ætset emaljen eller blive tykke og få (mere) appelsinhud..

Men de tanker overrules på et splitsekund, når vi mærker trangen til sødt opstå.

Så vælter alle de skønne tanker og følelser op,

som vi oplever ved at guffe eller drikke sukkerting,

og det bliver det styrende element! Nydelsen… Humørskiftet….

De tanker og følelser gør, at vi dropper og udskyder det der “nu må jeg holde igen”, “nu skal jeg stoppe med at spise det skidt”…

 

Det er en indre modstand i dig, som tildels er knyttet til følelser, til vaner, til en candidasvamp og dens styring af dine smagsløg, som alle fortæller os at vi ikke kan undvære den livsnydelse, for eksempel.

Det er i min optik de mest krævende faktor at arbejde med. Jeg ser det igen og igen i min klinik.

Men det kan lade sig gøre at få dig vristet fri af den modstand, fri af det behov for at dulme dine følelser og opnå livsnydelse på andre måder, som i virkeligheden giver langt mere tilfredsstillelse.

Slip din sukkertrang biokemisk

Der er meget snak frem og tilbage om hvad der får dig fri af din trang til sukker!!

Jeg agiterer for at få sluppet vanerne, på det niveau i underbevidstheden, der styrer dig. ….. Om det er det mere overfladiske plan, som den rene vanestruktur. Eller om det er på de dybere planer, som trøst, flugt fra følelser eller indre modstande. Eller en blanding.

Men der er også fortalere for at spise dig fri af trangen…

De strømninger stiler mod at du får nok fibre, fedt og nok proteiner. Især dit første måltid skal indeholde mange fibre, protein og fedt. Helst slet ingen sukker.

➽  ➽  ➽  Så start dagen:
  • Med et glas filteret vand – gerne med lime eller citronsaft i
  • Find en proteinkilde du kan få ned om morgenen
  • Drop alt sukkerholdigt
  • Spis grønt og mandler for eksempel
  • Tag dine omega 3 kapsler. Eller Pure Atric Oil, som jeg forhandler.

 

Det er helt sikkert en super god ide at kombinere de forskellige måder, for at “angribe” sukketrangen fra flere vinkler. Du kan samtidig også med stor fordel give dig i kast med at rense ud for en candidasvamp. Det kræver dog at du får noget vejledning!! Og det indebærer en hel sukkerfri periode. Helst også fri af hvidt brød, som svampen næres af.

★ Læs om den biokemiske påvirkning her

Små tricks, der gør det mindre skadeligt for din krop at spise sukker

→ Spis dit guf efter et almindeligt måltid. Da spiser du ikke så meget OG det forhindre at dit blodsukker svinger så heftigt, når det indtages sammen andet mad.

→ Det værste for kroppen er at få en portion sukker uden fibre og anden indpakning!! OG det er det flydende sukker der optages hurtigst.

→ Hvis du træner, så er det i halvlanden time efter din træning det er klogest at spise dit hygge måltid – igen sammen med et måltid rigtig mad. For da vil kroppen transportere energien fra sukkeret hen til musklerne, fremfor at lagre det i fedtdepoterne.

→ Find et alternativ, der smager lidt sødt, men som ikke har højt sukkerindhold, og brug det som en måde at undgå din marsbar. Efter noget tid så er det dit alternativ, der er vanen du mindes om og vælger. Fremfor de virkelig usunde ting.

→ Få spist en masse fibre, gerne som rent kosttilskud. Det giver mæthed, stabilt blodsukker, god tarmfunktion og kan nedsætte cravings.

Opsummering

➽ Hold øje med sukkerindholdet i de madvarer og drikke du køber

➽ Få dagligt godt med fibre, fedt og protein

➽ Find nogle alternativer du kan spise istedet for søde sager, så ofte som muligt

➽ Spis det søde lige efter et måltid mad

➽ Få sluppet din vanestruktur, og dine indre modstande, som forhindre dig i at leve uden sukkertrang..

PS. Det sidste er jo dér jeg er lidt trænet i at hjælpe til, og du er meget velkommen til at kontakte mig for hjælp og yderligere spørgsmål på 26 23 57 51

Med kærlig hilsen Gitte Gade

Gitte Gade