Gør din krop klar til en sukker detox!

 

Sukker detox

Det er faktiske en ret stor belastning for din krop at stoppe brat med at spise sukker!! Derfor er det klogt og skånsomt for din krop, hvis du forbereder den til din afvænning.

Efter min mening er det ikke den optimale måde at stoppe på.

Det kræver at du har fyldt din krop godt op med vitaminer, for at kunne klare den afgiftningsfaser der kommer.

Og du får tit en del ubehagelige afgiftnings-symptomer, som er udtryk for at din krop er temmelig belastet, hvilket ikke er sundt for dig.

Men en kold tyrker er det som virker bedst for nogle – for andre giver det virkelig bagslag, med en voldsom, voldsom sukker craving….

 

Mit råd er dog at du kommer fri af din sukkerafhængighed over lidt tid….

Få spist godt med grøntsager, især op til din afvænning, men også generelt.

Indtage kost tilskud, for din tarmflora er påvirket negativt af sukkermængderne; de er slået ned og mistet overtaget til Candidasvampen, så du er ikke fyldt op med den nærings mængde det kræver, for du kan ikke optage næringsstofferne ordentligt.

Udrens dig for svampe og parasitter, men det kræver at du får testet, hvad du har af små dyr i dig. Candida svampen er nem at se, med det blotte øje!! Hvid belægning på tungen….

OBS!!

Du kan faktisk sætte gang i udbrud af sygdomme, hvis du laver en kold tyrker. Det vil du ikke!! Slet ikke når det nemt kan undgåes!

 

Hvad skal du gøre forud for en Sukker Detox?

→ Fyld dig godt op med vitaminer og fibre!!!!

Gerne en hel måned før, og primært ved hjælp af kosttilskud, fordi du ellers skal op og spise rigtig store mængder friskt grønt, hvis du skal nå det på en måned. Men det er stadig bedst med naturlig føde.

Gå efter de sundeste produkter, det vil sige biodynamisk dyrkede grøntsager eller økologisk, så får du de mest næringsrige grøntsager.

Og det er op mod 2 kg af dem om dagen – når du skal fylde dig godt op. Du kan i en almindelig hverdag nøjes med 1 kilo grønt om dagen – Men det er der ikke mange der har for vane at gøre, så det er en ordentlig mundfuld at begynde med.

Dog vil jeg kraftigt anbefale dig det alligevel!!! – at spise tæt på 1 kilo grønt om dagen. For du gør dig selv sund og velfungerende hele livet, da det er vores vigtigste kilde til at forblive raske og til helbredelse, de mineraler og vitaminer…

Du kan jo juice halvdelen, så er der ikke helt så meget tyggearbejde og noget variation
Du kan også sætte som mål, at hvert aftensmåltid skal indeholde 4 slags grøntsager. Tilberedet i ovnen for eksempel, eller lave grøntsagssupper, da kan du også nemt kommer mange slags i.

Mine anbefalede kosttilskuds køb:

→ B vitaminer – et b -vitamin kompleks, især hvis du er en dårlig afgifter, det ved man sjældent om man er… Du kan lave en lille test selv: rødbede testen og aspargestesten – urinlugt og farve..

→ C-vitaminer. Google DIM produktet, som er c-vitaminer af broccoli

→ D-vitaminer

→ Spis fibre!! Som tilskud. Det er dem der fører giftstofferne ud til afgiftnigskanalerne. Det er for eksempel chia frø eller Husk fibre

→ Zink og magnesium. (De er rigtig gode ved søvnproblemer også. MEN må ikke indtages samtidigt, minimum 1 time imellem).

→ Probiotika. Tarmbakterier, så du optager kosttilskuddene!! Har du spist medicin, antibiotika, hvidt brød og sukker i laaang tid, så er dine tarmbakterieflora ikke optimal. Og din candida svamp er høj aktiv, og har et overtag nede i tarmene. Så du har brug for at få den normalt tarmflora op i niveau.

→ Plus en almindelig multi vitaminpille

 

Detox symptomer du kan få ved at stoppe med at spise sukker:

➠ Svimmelhed

➠ Kvalme

➠ Tung hovedpine

➠ Træthed

➠ Influenza-agtige symptomer; ømhed og stivhed i muskler og led

➠ Rystelser

➠ Svedture

➠ Irritation til vrede

➠ Humørsvingninger til depressions-lignende tanker

➠ Søvnløshed

➠ Angst

➠ ➠ ➠ ØGET sukkertrang/sukkercravings – noget i dig vil ikke slippe…

 

Hvad gør du for at undgå dem – stoppe dem hvis de er opstået:

➠ Drik VAND, masser af vand, 2 liter om dagen – rigtig gerne med både citron og ingefær i

Sukker Detox

➠ Drik grøntsagsjuices – køb dem eventuelt af mærket  “Vokel” de er gode og smagfulde.

➠ Ingefær mod kvalme, i the eller en juice

➠ Sex mod humørsvingniger – ikke så ringe – på grund af lykkehormonerne, som produceres under sex og kærlig berøring.

➠ En spsk fiskeolie, når det er rigtig slemt – det stabilisere blodsukkeret, og har en beroligende effekt

➠ Generelt sørg for at få fedt og protein til alle dine måltider

➠ Hvile eller modsat kom ud at gå. Det mærker du på din krop!

 

NB! Er du ovre i angst og stor vrede, så søg noget terapeutisk hjælp – fordi det er de følelser, du dulmer med sukker. Hvilket siger, at du har noget, der skal bearbejdes og ud af bagagen.

MEN jeg anbefaler kraftigt, som i kraftigt at du forbereder dig, med kosttilskud inden!!! 

Det hele er der faktisk taget højde for på mit 9 ugers online “Slip fri af din sukkertrang” forløb. Læs mere om det her:

Slip sukkertrangen

Er du ikke til online kurser – det er der jo nogen der ikke er, så kan du komme fri af din sukkerafhængighed i et privat forløb hos mig. Det gælder også hvis du overspiser.

★ Læs om mit arbejde med dig her: Vægttab

★ Læs mere om den skadelige påvirkning sukker har på din krop: Sukkerafhængighed – Er det et problem?

Kærlig hilsen Gitte Gade

Gitte Gade