Sådan holder du dig og din krop sund og velfungerende.

10 punkter som kan inspirere dig, og hvor der lægges utroligt meget vægt på forebyggelse af sygdomme, og deriblandt overvægts problematikken.

Det er ret fornuftigt i mine øjne…

For i min optik tyder det ikke på, at vores foretrukne altså vores normale symptombehandling med medicin giver helbredelse.

Symptomlindring ja, men også med en god portion bivirkninger og medicinforgiftning, desværre.

 

De 10 punkter er rettet mod at holde dit immunforsvar stærkt og aktivt.
Det betyder at du opnår mange fordele at lade dig inspirere af dem.
Plus at der jo altså ER en helbredende effekt hvis du følger dem!
De er inspireret af Amerikanske Hollistiske læger og Funktionel Medicin.

1# Få jod nok. 

Vores jord er udpint for mineraler, og den nyeste opdagelse er at vi får for lidt Jod!

Spis Jodholdige produkter. Helt almindelig gammeldags Jod, og ikke nogen ”synonymer” altså erstatningsformer.

Jod er en utroligt vigtig bestanddel af vores evne til at have et aktivt immunforsvar, fordi det er en meget vigtig del af alle vores celler.

Op mod 90 % af de hollistiske lægers cancerpatienter lider af Jod insufficiens – altså mangel på jod.

Endnu mere relevant er det for dig at vide, at hvis du får for lidt jod, så er det temmelig sikkert at dit stofskifte er for lavt.

Dét kan fuldstændig spolere et vægttab – uanset hvor lidt og hvor sundt du spiser!! Selvom folk ikke tror på dig!! OG du kan rent faktisk blive testet normal i dit stofskifte, og så stadig have et for lavt et. Vi er ikke dygtigt nok her i DK endnu og mangler erkendelser på at det er mindre ubalancer der kan skabe stor ballade.

De er meget mere fremme i England, USA, Canada og Belgien til sammenligning.

Jod er også med til at afgifte det kemisk bundne fedt – som sidder på dine lår. Derfor må du ikke tage for store mængder, med mindre du er på en professionel guidet Detox OG har opbygget din mineral og vitamin status til et max. Så kan leveren nemlig godt klare sådan en udrensning – men ellers IKKE. Så tag de normalt anbefalede doser – det ved de i din Helsekost.

Den daglige anbefaling er  mellem 3000 – 6000 microgram pr. dag

TEST dig selv for Jod mangel:

➽ Du køber en flaske jod. Du smørrer et par dråber ud på din krop et sted, hvor det ikke lige kan se, for det farver din hud. Vent i 24 timer, hen over natten– uden at vaske det af!! Hvis det er ”væk”, suget ind af din krop, så er det en udmærket indikator for at du mangler jod. Det er ikke en 100% garanti-test, men den giver et prej.

Du kan naturligt få jod, ved at spise tang, fisk, æg og hytteost. Du kan også købe salt, der er tilsat jod, men salten skal stadig være farvet – ikke gjort hvidt.

Du kan få gode produkter i din Helsekost.

Ps. Det er også indenfor Funktionel medicin ved at være skabt grundlad for at tro, at Jodmangel er en medvirkende årsag til ADHD, Autisme og ophobning af giftstoffer.

Sund kost - grønne grøntsager.2# Spis grønne grøntsager –  få vitaminer nok

➽ Spis det antal gram grønne grøntsager, du vejer, PLUS et nul. Se her:

67 kilo på vægten = 670 gram grønne grøntsager.

Hvorfor dem? Fordi de giver dig en optimal fordøjelse, vitaminerne i dem er med til at støtte din lever i at afgifte dig og din krop naturligt, hver dag. En Broccoli stang indeholder fx. 100 mere c-vitamin end en appelsin.

Særlig vigtigt er det, at de virker anti inflammatorisk nede i dine tarme. Det betyder at de virker betændelseshæmmende. Og det er især i tarmene det er problematisk, fordi det ”rager kalorier” til sig, og vi tager på af det.
Den antiinflammatoriske effekt er også god mht gluten, som for en del mennesker giver inflammation i tarmene, hvilket er årsagen til at de ikke kan tåle gluten.

Alle de andre grøntsager er også vigtige. Rødbede er for eksempel en fin, mild og naturlig udrensning, der ikke skader dig.

Frugt

Vær lidt mere opmærksom med frugt. Hold øje med om du tager på, hlder din vægt eller om dit vægttab ikke rigtig vil gå nedaf. Frugtsukkeret kan altså drille lidt. Men så kan du jo bare vælge de forbrændings stimulerende frugter.

➽ Det er vandmelon, annanas, hindbær. Brug også chili, kanel og ingefær. Det er meget nemt at få en god portion af det her, ved at du laver ”Smoojuus”, som jeg kalder det, når du blander juices og smoothies.

Der er forskellige holdninger til det frugt og frugt sukkeret, men ved at aflæse din krop, eller at få lavet en DNA og en gentest, så får du den rette viden – om dig selv….

Proteiner og vægttab

➽ Få proteiner nok, det giver et stabilt blodsukker og en god mæthed! Lav din egen skyrdrik, spis godt med linser, kød og suppler evt. med proteinpulver – fra plantforce for eksempel. Eller hampprotein fra din helsekost.

Skal du tabe dig, så kan du med fordel spise en del mere protein end normalt anbefalet. Fx det der svarer til hele din håndflade pr. måltid. (Kilde på håndfladen er Anne Bogdanova).

Du skal også sørge for at få fibrene!! Gerne om morgenen sammen med proteinet, for at starte dagen ud med et stabilt blodsukker!! Fibre er de rigtig gode kulhydrater. Fibre er chia frø, hybenpulver og fiberhusk, for eksempel.

Kontakt mig, hvis du vil vide mere om hvordan du lige grejer den.

Skriv en mail…

Tilberedning

➽ Tilberedning af maden har også noget at sige!

Kroppen kan bedst med mad der ikke er tilberedt under hård stegning. Dampede, simrede grøntsager, eller sekundært tilberedt ved lav varme i ovnen.

Men den bedste måde at få de grøntsager ind på , eller en del af dem er at juice og blende dem. Jeg har laver en mini mini juice guide Klik her

Det vil sige, at du kan lave én “SmooJuu” pr. dag, og så lav en god portion grøntsager til aftensmaden.

Du kan udvide det til at spise godt med grønt til frokost. En lækker salat til din madpakke, eller tage de rå grøntsager med, du kan lide, til rugbrøds/knækbrøds madderne for eksempel.

PS. Du kan købe lækre grøntsags drikke på glasflasker også – hvis det nu kniber med tiden til det friskpressede og hjemmelavede…

Krydderurter

➽ Det er også ret godt at få krydderurterne ind. Alle mulige slags, som pesto eller som krydderi og som topping på dine måltider…

Lad dig inspirere og så start stille og roligt, eller få en session hos mig, så er din lyst til at komme i gang ret markant.

Opskrift på hjemmelavet skyrdrik:

2 dl Neutral skyr eller græsk yoghurt, en banan, blåbær, 1-2 dl rismælk, lidt honning eller et naturligt sødeprodukt og et mål proteinpulver. Blend det hele sammen. Tilsæt evt. mere rismælk for at gøre drikken mere flydende. Du kan komme alle slags frugt i, fx hindbær eller sød fersken.

★ Læs mere om “Hvordan du kan booste din forbrænding

3# Indtag beskeden mængder af sukker.

Sukkertrang

➽ Det er ikke godt for vores krop – det ved vi jo.

Og vi ved også at det gør at candida svampen huserer og dræner vores krop.

Plus at der findes parasitter som næres af dem – og de ligger sammen med candidasvampen og giver os sukkertrang.

Men det vi ikke rigtig har vidst, er at sukker kædes sammen med cancer udvikling.
Sukker skulle være brændstof for cancer celledeling. Så celledelingen øges… Det er ikke godt!

Du kan spise økologisk honning, stevia, birkesød, sukrin og palmesukker uden at det påvirker din krop negativt. Med mindre du indtager en bøtte honning pr. dag.

Det er sukkerformer som kroppen kan regulerer, som har et glykemisk index på 0 –undtagen honningen.

Det kan den derimod ikke med kunstige sukkerformer – ingen af dem. Og Vær opmærksom det nye stevia glyseroid er ikke stevia i sin rene form, og danske forskere dømmer det lige så skidt, som aspratam – det er et kunstigt sødemiddel.

De forvirrer kroppen, øger appetitten og sætter sig som giftstoffer i dine fedtdepoter. Her tænker jeg især på Aspratam, som er meget omdiskuteret.

4# Gå bort fra alle raffinerede produkter!

➽ De indeholder meget begrænsede reel ernæringsværdi, og de er mange gange klorede og derfor giftige. Plus at klor forhindre at vi optager den vigtige Jod.

Raffinerede produkter kender du godt. Det er hvidt sukker, hvidt mel, hvidt brød – IKKE grove pasta- og risprodukter – men bleget salt og raffinerede olier. Du får de gode olier om lidt!

Gode Fif´s:

De økologiske friske grove pastaer kan være ret lækre for dig, der næsten ikke kan klare tanken om grov pasta.

Og de sorte og røde naturris fra Urtekram er også ret lækre, hvis grove naturris ikke er din kop the.

Jeg selv har været længe om at vænne mig til de grove pasta/ris ting. Min start var at begynde at blande de hvide med de grove, og fandt så de produkter jeg har nævnt ovenfor.

Og med tiden så er forandringen indtruffet af sig selv. Lige med hensyn til grove ris, da måtte jeg EFT tappe lidt også. De var svære at vælge 100 %

Men i dag blander jeg sorte eller røde ris med de grove og jeg har en fest!

De gode sunde olier:

✽ Koldpresset økologisk olivenolie, kokosolie og fiskeolie (omega 3) ikke mindst – en god én.

★ Læs mere om omega 3 og omega 6 her

Smør, kokosolie, og tildels oliven olien, er de olier der kan tåle opvarmning. ALLE planteolier i øvrigt, duer ikke til madlavning. OG der er for meget omega 6 i vores kost, så jeg vil ikke anbefale at bruge dem faktisk. Olivenolien fordi den er fyldt med omega 9!! Det er anti-inflammatiorisk, og det har du brug for!

Men koldpresset økologisk hørfrøolie er også rigtig godt, især hvis du lider af sygdomme.

ALLE andre gængse olietyper, som vi kender nu. De ændre sig under opvarmning, og bliver som gift for vores krop. Dem kan du spise kolde, i en smoothie eller når du juicer for eksempel. Eller put dem ovenpå maden, efter det er tilberedt. MEN stadig OBS for omega 6!!!

Det betyder samtidig at jeg siger: ”Drop al junk food”. Eller begræns det til et minimum, som et helt utroligt minimum.

Men det kommer tit af sig selv, når du propper dig med lækre grønne grøntsager, gode proteiner, så vil din krop føle sig meget mere næret, ikke så sulten, fordi dine måltider mætter mere – og med tiden ikke crave efter junk.

Og er du så stadig overspisende eller sukkertrængende, så kan du få støtte til at bryde de uvaner! Så er det nemlig i underbevidstheden der skal arbejdes – hvilket er ganske ufarligt og ret befriende.

5# Undgå sprøjtemidler.Sund kost - undgå sprøjtemidler

➽  De ophober sig i os, i vores fedtdepoter!! Og det hæmmer immunforsvaret i at virke optimalt. Og det har vi dæleme brug for at det gør.

Blandt andet fordi vi har så mange kemikalier i luften, i møbler, i nye biler, og i vandet. At vi kan være ret belastede.

Der kommer også usund kemi i for eksempel tandpasta, makeup, cremer, shampooer, i plastikflaskerne og så videre og så videre. Som havner i drikkevandet fra hanen… og så kører det rundt.

➽ Alt sammen med den argumentering, at det er så lille så lille en dosis der anvendes i produkterne, at vi kan tåle det!??

Men for pokker da. Hvem ved hvor meget gift du og jeg lige kan tåle?? Og hvem ved overhovedet noget om hvad der sker, når de kombineres!?

Mit forslag er at købe økologisk og biodynamisk – i det omfang du har råd til.
Du kan få vanddunke i din Helsekost, som er fri for fthlater. Ellers brug glasflasker!

6# Undgå overvægtSund kost - undgå overvægt

➽ Det ved vi jo godt.

Det der følger med at spise for meget, er risikoen for diabetes 2, og alle de følgesygdomme der afløber af diabetes.

✦ Slid på kroppen

✦ Dårlig blodcirkulation

✦ Træthed

✦ Dårligt selvværd

Det er bare ikke altid så nemt at få has på spisevanerne. Men det er det jeg har specialisert mig i at kunne hjælpe dig med.

★ Læs om “For lavt stofskifte” – det kan spolere ethvert vægttab…

7# Sørg for at give slip på din vrede, sorger og bekymringe

➽ Skab dig et liv uden stress og bekymring.

….. Øg din oxytocin produktion. (Kærlighedshormonet, der giver lykke- og tilfredshedsfølelse).

Du kan se en video guide her: Klik

Stop brokkerierne

Undlad at brokke dig og give andre skylden for dine problemer. Det skriver jeg ikke for at være ude med riven. Men det er for, at få dig til at slippe offerrollen. Den duer ikke, den får dig til at hænge fast i gamle mønstre og ikke bevæge dig fremad.

Du kommer ikke til at leve sandt, eller være god til at skabe det liv du ønsker. Ej heller fjerne dig fra de mennesker, der er stride. For er du et offer leder du efter en bøddel, så din offerrolle kan forblive intakt. Og bøddler er ofre, der leder efter ofre de kan få magt over.

Prøv at stoppe dig selv i at brokke dig. Gør noget ved det du er utilfreds med eller giv slip på det. Find en positiv ting ved situationen, personen eller dig selv. Eller find en form for forståelse eller forklaring på at der skete, det der blev gjort.

For eksempel når vi tænker om andre billister, der kører lidt stærkt, at de er “bløde i bolten”. Så tænk måske: ”Årh, hende billisten er sikkert bare stresset, fordi hun er ved at komme for sent til at hente sit barn i børnehaven”. Eller noget andet formildende, som at “Oups, det har jeg sgu også gjort et par gange, og det betyder jo ikke at jeg er sindssyg – så det er han nok heller ikke…”

Taknemlighed giver en sund krop

Lav en lille taknemlighedsbog, du slutter dagen af med. Så vænner du dig til at se på det gode i dit liv – og på den måde får du mere glæde, du får et mere velfungerende immumsystem, færre smerter. Du bliver hurtigere til at skifte humør/sindstilstand: Fra ked til glad, fra vred til overbærende. – Og til at tilgive dig selv….

Negative tanker får nemlig hjernen til at frigive kemiske stoffer, som påvirker kroppen. Altså frembringer fysiske symptomer som hovedpine, øgede spændinger i musklerne og den der velkendte smerte i maven.

Stress skaber mange af vores fysiske problemer og symptomer. Plus at desuns kost - kærlighedshormonett øger kortisol produktionen, som gør at du får deller på maven.

Link til Guide: ”Få ro i dit nervesystem”. Kommer !!

Link til Emotioner og dellernes placering. Kommer !!

 

8# Dyrk styrketræning

➽ Det skriver jeg, fordi det er slanke og vægttabs øjne jeg har på.

✽ Det skal være tung, intensiv og eksplosiv vægttræning. For at du fanger de hurtige muskelfibre, som hurtigst øger din forbrænding. Det gør også at træningen ikke behøver at tage særlig lang tid.

✽ Hold dig væk fra Zumba og spinning – Det stresser din krop og dit nervesystem.

✽ STOP med det meget langvarige konditionstræning – hvis det ikke giver en effekt efter 14 dage, eller hvis dit vægttab pludselig stagnerer. Det har som regel en effekt i starten af din træning, men i sidste ende sænker det dit stofskifte!!
→ Det er typisk de der 45 min på stairmasteren, eller powerwalk på løbebåndet i en time og cykling, jeg taler om. Som sagt nedsætter det dit stofskifte. – og mange, rigtig mange har knoklet på den måde uden at have opnået det resultat, de ønsker. Og opgiver selvfølgelig.

Intensiv, tung, eksplosiv træning = høj forbrænding og stofskifte, fast krop hurtigt og hurtigt vægttab.

Du kan dog sagtens lave et intensivt, kort sprint-agtigt løbepas også. På 10 min, hvor du interval løber.Sund kost - interval træning

Det sætter gang i forbrændingen og efterforbrændingen også. Eller en kortere løbetur tur på 15-20 minutter. Eller gåture på 20-30 minutter, hvor du går i et pænt raskt tempo.

Selvfølgelig afhængigt af din grundform. Det her er mest myntet til dig, der ikke er i topform, og er hoppet ind og ud af træningsperioderne. Som skal have opbygget din daglige grundforbrænding.

Det er klart at hvis du er marathonløber, entusiastisk motionsløber eller triathlet, og naturlig slank, så er det ikke kun denne træning, der skal trænes.

OBS! Når du træner, er det vigtigt at få spist et kulhydratsrigt måltid lige efter. Det fylder dine muskler op med energi – til at udvikle sig og til at restituere.
Det måltid du spiser her lige efter træningen, det kommer IKKE i nærheden af fedtdepoterne. Fordi musklerne hungre efter at bliver genopfyldte, så kroppen dirigerer energien fra maden direkte ud til dem. Det vil du gerne have!!
Det betyder så også at du heller ikke bliver særlig øm eller træt efter træning.

PS. Hvis du vil vide mere om træningen, så send mig endelig en mail på: mail@slankni.biz

9# Detox dit hjem

➽ Dit køkken, dit rengøringsskab, dit badeværelse, din makeuppung.

Attack på hjemmet: Plastik ud, rengøringsmidler ud – tilbage til de gammeldags midler – undtagen klor! Det lyder hårdt og måske uoverskueligt, men det er der de hormonforstyrrende stoffer ligger og “gemmer sig i”, og forurener vores krop, giver genstridig appelsinhud og et “overbelastet” immumforsvar.

Bagepulver (virker som skurrepulver), eddike (afkalker) og spar på sulfoen – kun svanemærkede, dem fra helsekosten eller brun sæbe. Køb makeup uden giftig kemi i og rens dit vand: revitaliser og filtrer dit drikkevand.

Støv af tit – der er så meget kemi, fthlater fra plastik emballage – nye møbler – nye ledninger – alt muligt, partikler fra stearinlys og skidt i støvet.

“Chok og pyyy” tænker du nok, det gjorde jeg selv – og jeg var også 6 måneder om at gå og tygge på det, og finde på måder at omgåes det hele på… Men det kan lade sig gøre!

✽ Luft godt ud hver dag….

Køber du nye møbler, og har mulighed for at de kan dampe af en uges tid – udenfor – så gør det. Ellers luft rigtig godt ud mange gange om dagen i dit hjem!!

✽ Smid ud fra dine gemmer

Læs om frie nannopartikler – undgå dem. Køb ikke produkter der indeholder det eller er blevet overfladebehandlet med det. Det er ret skidt for lungerne, det menes at være værre end aspest.

10# Den sidste er selvfølgelig : Undgå rygning

➽ Det er så utroligt giftigt, og sætter din krop på konstant arbejde med at genopbygge sig selv, efter de giftskader det medfører. Det okkuperer simpelthen dit immunforsvar, så din krop for eksempel overser celledelinger, og dermed åbner en dør til udviklingen af cancer.

Tegnene er tydelige. Rygning er involveret i op mod 80 % af de mange seriøse og alvorlige sygdomme. Cancer, hjertekarsygdomme, COLD = rygerlunger, hvor du nærmest ikke kan trække vejret uden iltapparat, hvor dødsangsten og den fysiske invalidering, virkelig sætter sit præg på din hverdag.

Og både hud og stemme, dine lunger tager kraftig forandring af det. Ikke efter et enkelt hiv, men det er en langsom deroute du sætter dig selv på. Hvis bare symptomerne kom promte, så ville motivationen for at undgå rygning, være markant størrer.

Det er bare ikke godt…. For fysikken. Mange bruger røgen, som en følelsesmæssig dulmer. Til lige at komme ned i tempo, til at dulme nerverne og så videre. Men det er en dyr ”terapi” i den sidste ende! – Hvis du forstår hvad jeg mener.

Slip rygningen!? –”Joo måske, men ro på ik, tænker du sikkert”…. Men hvis du vil af med vanen, så kan både hypnose, EFT terapi, TFT og akupunktur hjælpe dig. Og det er jeg også parat til at hjælpe dig med. 

Flere af mine klienter oplever faktisk at deres rygetrang forsvinder i dagene efter de har været her, UDEN at vi har haft fokus på det – Hvorfor? Fordi det indre stress nedsættes under behandlingerne.

 

Alt for denne gang…

Kærligst

Gitte Gade