Den optimale forbrænding

Den opnåes ved at kombinere og optimere flere ting:

  • Din kost – især din omega 3 og 6 balance
  • Brugen af grove kulhydrater hensigtsmæssigt
  • Din træning
  • Din muskelmasse
  • Din stofskifte

Du kan spise grøntsager, urter, krydderier og frugter der sætter forbrændingen op

optimal forbrænding

Alle de nævnte frugter og grøntsager er nogle som i større eller mindre grad giver dig en mere optimal forbrænding – fremfor at fylde dig med ting som belaster din krop …

♠ Annanas, Vandmelon, Hindbær, Ingefær, Chili, Hvidløg og Kanel ♠

♠ Citroner, limefrugter, grapefrugter, grønne bønner, ærter, spinat, peperfrugter, rosenkål, spidskål, squash og bladselleri ♠

Spis det minimalt eller blidt tilberedt, som tilbehør til din frokost og din aftemnsmad. Eller begynd at lave juices og smoothies.

 

“Smoojuus”

Jeg har lavet en nyt begreb: “SmooJuus”. Som dækker over at du kombinerer hjemmelavede juices og smoothies.

FORDI det er vigtigt at få fibrene med også. Det er det man kalder pulpen eller frugtkødet.

Dem får du jo helt skilt fra ved juicing, men det gør du ikke ved at lave smoothies, de blendes jo. Men du kan for eksempel tage halvdelen af frugt og grøntmængden og juice – og den anden halvdel blender du.

Hvorfor? fordi det kan være en tyk og ufremkommelig omgang med en ren grøntsags smoothie, med kun lidt frugt blandet i! (Men det kræver jo mere tid og rengøring altså – i know).

Hvorfor er det vigtigt med fibrene?

Fordi de blandt andet transporterer giftstofferne i din krop, ud til afgiftningskanalerne. Som blandt andet sidder i dine armhuler…

Du kan sørge for at du får den rette mængde omega 3 fedtstof

Vi får generelt for meget omega 6 gennem vores kost.

Det forskubber din evne til at forbrænde fedt!

Det øger inflammationsniveauet i din krop…

Hvilket gør at du nemmere får problemer med:

● Dine led

● Fedme

● Hjerte-kar sygdomme

● Kræft

● Demens og alzheimers

Det er balancen imellem omega 3 og omega 6, der er utrolig vigtig.

Så snart der sker en forskydning i dine cellers balance mellem omega 3 og 6 fedtsyre, så kolapser cellevæggens struktur langsomt mere og mere. Den bliver slap og virker ikke godt. Den har til opgave at transporteter næringsstoffer ind i cellen og affaldsstoffer ud af cellen. (Lidt forenklet beskrevet, men det er hovedessensen). Det sker også nede i dine tarmvægge, og dét er virkelig noget skidt, for det betyder at et stykke broccoli, som ellers er sundt, faktisk kan skabe skade i din krop – i for af inflammation. Fordi det ryger ud af tarmsystemet, på et forkert sted i fordøjelsen. Det hedder leaky gut – utæt tarm.

De fleste mennesker skal idag tage tilskud af omega 3, for at få balancen. Det er ikke nok at nedsætte omega 6 fedtstofferne i din kost. Ubalancen er for stor, siger forskerne.

Det er faktsik muligt at teste dig selv, om du har denne ubalance, og i hvor høj grad du har den! Og det kan ret nemt belyse hvorfor du har problemer med optimal forbrænding.
Hvis du er interesseret i at teste dig selv, så kontakt mig direkte på:
mail@stopemotionaleating.dk så skal jeg fortælle dig om mulighederne.

Men du kan også mangle bestemte aminosyre, som har til opgave at omdanne fedt til muskelmasse. Det kan du få hjælpe til at teste ud om du mangler.

 

Du kan træne så din forbrænding bliver optimal

Du kan træne så du forbrænder mest muligt, så du opnår en lang efterforbrænding, hvor du opbygger hurtigst muligt muskelmasse. (UDEN at du bliver kæmpe stor, men blot ret fast og spændstig).

Det er de hurtige muskelfibre, der skal bruges, det er dem der giver en optimal forbrænding.

Mulighederne:

➽  Det er opbygning af din muskulatur, der giver mest optimal forbrænding døgnet rundt. (forudsat at du får nok omega 3)

Og der er to træningsformer der gør det hurtigt og effektivt:

Den ene er styrketræning – altså tung vægttræning med få gentagelser, kombineret med eksplosiv træning, der udvikler musklerne bedst og hurtigst.

…. Eller syretræningen som Callanetics er, der opbygger du også meget hurtigt opstramning og muskelmasse.

Den eksplosive træning fra styrketræningen – som kan være træning med kettelbels også – altså den hurtige sammentrækning af dine muskler, afløst af langsom tilbagebevægelse, det får fat i de hurtige muskelfibre, som giver en god efterforbrænding.

➽ Det er sprintintervalløb i max 10 minutter, 3 gange om ugen. Kombineret med rask gang i 20-30 minutter på hviledagene.

Det giver virkelig en optimal forbrænding – og efterforbrænding.

Det er desværre ofte ikke den træning, vi er vant til at tro har en effekt, der virker i længden! Altså den langvarige konditionstræning.

Den kan faktisk nedsætte dit stofskifte over tid, fordi din krop indregulerer forbrændingskapaciteten.

Der er dog typer hvor den langvarige konditionstræning holder dem meget, meget slanke. Det kan vi jo se på marathonløbere for eksempel, men du ved godt om det har hjulpet eller ikke at stå timevis på stairmastere eller crosfitteren eller ikke ..

Hvorfor er langvarig kondition et problem for mange kvinder?

Fordi kroppen ser det, som om du er på “langtur i ødemarken” – altså i overlevelses-mode, og så gælder det om ikke at bruge al energien hurtigt. Kroppen tænker: “vi må hellere spare på depoterne”.

 

…. Og det giver tilbageslag, hvis du udpiner din krop, med lille mængde mad og stor mængde træning, eftersom dine cravings og din spisetrang på et tidspunkt lige pludselig vil eksplodere, og det stopper ikke, før end der er taget kilo på.

 

Plus at spinning og Zumba, med stor sandsynelighed giver dig en indre ubevidst stress – øger dit kortisolstress niveau – som giver mavedeller!

Det er nemt at påstå!!

Men se efter om du rent faktisk taber dig effektivt af det…

… Eller om det kun går langsomt nedad med kiloene, og helt stopper på et tidspunkt.

 

Nogle mennesker er jo som sagt typer der kan disse former for træning, men mange får den indre stress aktiveret og så taber de sig altså ikke, og slet ikke på maven.

 

Kulhydrater – der giver dig optimal forbrænding

Du har brug for kulhydrater, når du træner.

Men spis dem smart, hvilket er lige efter din træning!

Så bliver energien fra maden nemlig transporteret direkte hen til musklerne, for at fylde dem op, og påbegynde en genopbygning af dem. Det ryger altså på den måde ikke i fedtdepoterne.

Styrketræning giver en øget muskelmasse – UDEN at du skal lige en bodybuilder!! – som giver dig en øget og optimal forbrænding 24/7. Plus en opstrammet krop.

Ooog du plejer dine muskler ved at spise kulhydrater, når du træner. Det er nemlig en rigtig god energikilde, som musklerne nemt kan bruge i deres opbygning.

 

NB! Grøntsager er også kulhydrater, men jeg taler om stivelses kulhydraterne nu her – de grove – ris, pasta, brød.

Men få masser af grønne grøntsager hver dag. Det giver en utrolig stærk og velfungerende krop og nedsætter inflammation, som omega 3 og faktisk også omega 9 gør det.
(Bare undgå sprøjtegifte, og sørg for at du får probiotika eller anden tilsvarende kosttilskud, der gør at din fordøjelse virker – Vores madkultur gør desværre at tarmfloraen bliver sat hårdt under pres af for eksempel Candida svampen).

 

Dit stofskifte skal fungerer for at give optimal forbrænding

Dit stofskifte kan være for lavt, og så er du på herrens mark med hensyn til at tabe dig.

Din forbrænding ikke er optimal, når stofskiftet driller – Indtil det er genoprettet. Hvilket kræver du kommer i behandling.

Behandlingen er medicinsk, og baseret på en bred hormontest test og spytprøv – hvis du går den naturmedicinske vej. Det kan jeg hjælpe dig med, og jeg samarbejder tilmed med en dansk læge Allan Føllensberg, som udfra hormontesten ordinerer den medicin du skal have og i hvilke doser. Helt som hos din egen læge.

… Som du også kan gå til! Da er hormontestene bare, som det ser ud i øjeblikket, ikke brede nok og mangler spytprøverne – som siger noget om cortisol-niveauet i din krop. (Det skal med i vurderingen af dit stofskifte). Plus at det tit er ret svært at få testet det relevante frie T3.

En anden ting er Jod.  De funktionelle medicinere og de Amerikanske og Canadiske hollistiske læger, er helt oppe og ringe over den de-mineralisering der er af vores jord og afgrøder, for det giver jod og selen mangel.

★ Fortæl mig noget mere om stofskiftet

Jod mangel menes simpelthen at være en medvirkende årsag til de store epidemier af for lavt stofskifte, især kvinder lider af – og det er ikke få – af ADHD, Autisme og cancer udviklingen. Sammen med fedtsyre ubalancen. Der sker det samme, cellerne kan ikke genopbygge ordentligt og der kommer inflammation i din krop.

 

MEN du må heller ikke indtage for meget jod… Men følger du anvisningerne på kosttilskuddene, er der heller ingen fare for det!!

 

Tilbage til det lave stofskifte:

Du kan ikke tabe dig andet end få til færre kilo, om så du gør ALT det rigtige: Træner, spiser TOP sundt, få mængder mad eller tilpas store, intet sukker, KUN grove kulhydrater i små mængder, hvis dit stofskifte er for lavt.

 

Du må slet ikke droppe kulhydraterne, hvis du har et for lavt stofskifte. Så mister du al energi.

Det pokkers er, at du kan blive testet af din læge, og få konstateret et normalt stofskifte, dog i bunden af skalaen! Men hvor det faktisk er for lavt!

 

Det er fordi vores værdier er for bredt vurderet herhjemme. Det er en anden skala man måler efter i fx. England, Belgien og USA, hvor især mange flere kvinder får behandling for problemet.

 

Ps. Herlev hospital skulle efter sigende, være begyndt at tage det her alvorligt, og at være meget mere opmærksomme på stofskiftetproblemerne.

Som sagt vil jeg også kunne sætte din hormontest igang, og i samarbejde med den lægen Allan Føllensberg, få din hormonbalance genoprettet.

 

Læs også artiklen: Sådan holder du dig sund og velfungerende

Eller få nogle gode tips og tricks til forandring – af din krop – dine cravings

Læs mere om mine klienters sjove og spændende aha-oplevelser undervejs i forløbene

Find ud af hvor hurtigt du kan slippe din sukkertrang!! Klik HER

Kærlig hilsen Slank nu Gitte Gade

Gitte Gade