Vi laver klap-jagt på de forskellige fødeemner. På skift er det ene skidt og det andet inde i varmen igen…

Nu er kulhydraterne for skud og low carb – high fat kostsammensætning i sin velmagtsperiode…

– Ideen er at vægttabet opstår af at skifte fra kulhydratsforbræning til fedtforbrænding! Men vi ved endnu ikke hvordan det påvirker os på lang sigt, at spise store mængder fedt, for meget fedt lagres altså stadig hurtigst i fedtdepoterne! Og hvad gør det ved vores evne til at selvregulere stofskiftet? Men faktum er at en del kan tabe sig virkelig meget – ikke helt uden motion, men alligevel.

Kombinationen virker for rigtig mange, og jeg synes det er en rigtig god ide at køre og afprøve en periode, men det er bare ikke alle, der kan tåle det eller fungere med det. Har du for lavt stofskifte så er det absolut ikke en god ide, med low carb! Da har du BRUG for kulhydraterne…

➽ Der er ikke noget problem med de forskellige koncepter, der kommer frem. Alle er  rigtig inspirerende, spændende og giver hele tiden ny viden. De er en gave, for vi har brug for at få mere viden, og få flere erfaringer med at spise anderledes.

Jeg er bare lidt træt af den måde, vi får trang til at udskælde hele ernæringskilder, som det værste og mest farlige for os. Altså det ensporede syn på sagerne. For mig er det en ret stor palet, hele kost- og overvægts området.

Fedt jagten

✤ Jeg kan stadig huske da klappejagten på fedt og især smør, tog til for mange år siden.✤

Og det var da ikke godt… Vi har fået mange utroligt skadelige produkter på hylderne på den bekostning, her tænker jeg på kærgården og de andre meget forarbejdede smørtyper. (Og de kunstige sødemidler).

Nu viser forskning og mange flere års udforskning på fedt området, at vi overhovedet ikke kan undvære det!! For symptomerne kan være mange:

  • Problemer med tør hud, pigmetforandringer, skaldethed, dårligere immunforsvar fordi vi kommer til at mangle selen for eksempel.
  • Øget risiko for stress – Ved angst, stress og depression anbefales det på det kraftigste at spise omega 3 og 6, for at styrke nervesystemet.
  • Diarré, forstoppelse, PMS, sterilitet, cancer og alt muligt
  • Og hjertekar sygdomme!! Du læser rigtigt, det var jo derfor smør blev så forbudt, fordi det blev sat direkte sammen med forkalkninger i årene….

Men vi fortsætter klapjagten. Nu er det bare på kulhydrater, og på sukker… (Sukker er nok ret berettinget, slik-sukkeret og de giftstoffer der følger med det gense slik).

Kulhydrats jagten. Low carb er vejen frem – for alle ????

Kulhydrater har efter min mening deres berettingelse. ISÆR hvis du træner! –  For at blive strammere, fastere og hvis du vil tabe dig. Du skal jo så bare ikke spise de hvide raffinerede af slagsen. Og måske en del ned i mængden af dem. Plus at det er en ubetinget fordel at spise dem lige efter din træning. Da ryger de ned i musklerne til genopbygning og genopfyldning af de energidepoter, der ligger i selve muskulaturen.

Faktum er at vi spiser for meget!! Af alt… Og ved for lidt om hvad vores egen lille krop skal og vil have, hvad den specifikt kan tåle. Og vi er meget langt væk fra at kunne mærke det selv! Der er begyndt at komme nye toner om at få lært,  udfra den indre stemme, hvad din krop kan tåle, men det  er for alternativt til at det dukker op i for eksempel nyhederne.. Plus at det altså stadig er så meget nemmere at få en – “endnu en” – kostplan og starte på motion. Selvom det ikke har båret frugt førhen…

DNA testene som er kommet frem, fortæller at der er forskel på hvad du kan tåle og fungerer bedst med af kost, afhængigt om det er sommer eller vinter. Men også at der er typer, der kan med kulhydrater – rigtig godt faktisk. Mens det for andre er katastrofalt med for store mængder. Og de skulle give en god indikator – kun indikator – for hvad vi er for en type, og dermed hvilken en kost der passer til os.

Hvad med vaneændring?

Og min egen vinkel med at få brudt spisevanerne. De tankemønstre og følelser der er koblet til vanerne, som vi flygter fra. Eller de rare tilstande vi forsøger at komme over i, ved at spise bestemte sager… Det hører vi ikke rigtigt om. Men vi får tonsvis af, i øvrigt lækre, vejledninger til hvad mad vi kan spise, der er sundt.

Vi nærmer os bare ikke problematikken, om at det ikke er viden, der giver ændringerne, de varige. Det er ændring af vanerne der bevirker det – ændringen nede i det underbevidste sind, hvor vanerne har til huse og ligger og styrer os fra.

Vi hører nærmest heller intet om hvor farligt det i virkeligheden er for os at spise det gift, der proppes i maden, eller udenpå maden, sprøjtemidlerne.

Hvad med alle de andre ting, der er skadelig for os?

Vi har heldigvis, i mine øjne, en økologiske bølge, der ikke stopper, men bliver størrer. Men det er ikke noget, der kommer live broadcastes about! Det er stadig anerkendt at grine af de øko fjolser, der bor tåbeligt og alternativt. (- Selvom jeg lige har læst at hver 4 mælk der købes er økologisk).

Men altså jeg synes personligt at det er direkte tosset at have den holdning, og vidner om en uerfarenhed om hvordan de stoffer påvirker os – og at trygheden i at holde fast på vaner, stadig er gældende.

…… Og nej økologi går jo ikke hele vejen… Det gør vist kun de biodynamiske bondemænd og filosofien bag det.

Måske er det nok også noget uoverskueligt, og så meget nemmere at feje ind under gulvtæppet, fordi konsekvenserne kommer snigende.

Ingen offentlige instanser gør dig opmærksom på, at det kan være den ringe velholdte kost, der kan være skyld i dine symptomer. Det er bare medicin der skal til = mere forgiftning. Vi har brug for vitale mineraler og vitaminer og ilt!

Der findes sikkert medicin der er fint nok, men det er altså jævnligt, at der er nyheder om både fejlmedicineringer, snyderi i medicinalbranchen, overdoseringer og at medicin er den skjulte dræber…

Men det er da underligt at vi nærmest som det eneste vesterlandske land, på de alment gældende lægelige niveauer, ikke anerkender giftstoffernes, de mange former der er, påvirkning af vores krop.

Som giver travlhed i og overbelastning af vores immunsystem – så det ikke kan varetage at nedbryde simpel celledeling, der så udvikler sig til cancer for eksempel. Det er ankerkendt, accepteret og af læger i mange andre lande. I Canada og Australien er de dér, hvor naturlæger og almindelige læger arbejder sammen og henviser til hinanden! Altså det er jo grand i mine øjne. At vores verden ikke opdeles, men samles.

I min optik, er det enkel logik at vi ikke skal spise gift, børste vores tænder i det eller proppe aluminium i armhulerne (antiperspirante deoér), så vi ikke kan komme af med tungmetallerne  – ej heller “i så små doser at vi kan tåle det….”

For kan vi tåle det? Hvem kan tåle hvor meget?? Det aner vi ikke. Og hvilke dyr har ikke lidt i døden, under afprøvning af hvor store mængder der skal til, før end de krasser af?

Men fordi vi ikke får en KONTANT afregning, så kan vi glemme det. Skyde det bort i tankerne. Det er nemlig ikke så let at ændre på det vante, meget uoverskueligt med al den snak om hvad der er godt og ikke, og måske har vi heller ikke råd til at leve økologisk eller biodynamisk… Det er fair nok. det er det jo så afgjort.

Men på oplysningssiden, så er det på tide, at vi får det gjort alment kendt, at det faktisk kan være giftigt at spise en salat på en ganske almindelig ikke økologisk restaurant… Æv! Og mega skræmmende synes jeg.

…. Og for eksempel at de fine nye plastikbeholdere, vi køber til madopbevaring, at de bliver til kemisk ophobet fedt på dine lårbasser. Fordi fthalaterne – de blødgørende stoffer i plastikken, ikke særlig godt kan afgiftes – især ikke hvis din lever ikke får nok vitaminer at køre på..

Så spis broccoli eller DIM kostilskud, et b-vitamins kompleks kosttilskud – plus en masse andre gode friske vitaminer, så affalds- og giftstofferne udrenses og ikke deponeres i dine fedtdepoter. Hvor de er RET svære at komme af med. Plus giver appelsinhud siges det.

Nå det var så mit udbrud 🙂

Kærlig hilsen Gitte Gade ❤

PS. Jeg nyder altså low carb dadelkugler og mange spændende opskrifter…. For det er rigtige gode alternativer til sukkerbomberne.

Sådan holder du dig sund og velfungerende

For lavt stofskifte – Hvordan det kan forhindre et vægttab – og give depression

★  Vand i kroppen

★ Varigt vægttab – Hvordan opnår du det?

 

“Jeg hjælper kvinder med en gang for alle at sige farvel til elevatorvægten og goddag til drømmefiguren, ved at få bugt med de tanker og vaner, der får kiloene til at komme igen, hver gang de har tabt sig”.Gite Gade SlankNU

Jeg er uddannet Psykoterapeut, Fysioterapeut, Healer og Clairvoyant.

www.stopemotionaleating.dk