Du skal lede længe efter nærende fedstoffer (næring i det hele taget) i junkfood!

 

På McDonalds, BurgerKing eller i den lokale grill, da tænker de ikke på at opbevare olien de anvender, i lufttætte mørke beholdere. Ej heller på at dække friturekarrene til hele tiden. (Også nærmest en umulig opgave)…
Olierne er også de billigste af slagsen, det er nemlig lig med større fortjeneste, selvfølgelig.

Så det er det hverken rensede, eller skånsomt forarbejdede og opbevarede fiskeolier, smør eller koldpresset olivenolie/hørfrø olie/natskyggeolier du finder dér…

 

Altså ingen omega 3 eller omega 9 – som er det du skal have meget mere af i din kost, når vi taler om fedtstoffer.

Hvorfor du skal det, kommer der mere om lige om lidt…

 

De gode fedtstoffer er det så alt andet end fritureolier?

Nej det er dem jeg skrev ovenfor nemlig:

Det er fiskeolier, omega 3 fedtsyre, fra koldtvandsfisk
Omega 9 – som blandt andet findes i olivenolie, kokosolie og smør
Hørfrøolie – koldpresset og økologisk

Vælg de dyre, koldpressede olier som er opbevaret i mørke glasflakser…

Så undgår du den ret så belastende harskning af olien.

(Men der er rivende gang i forskningen om fedtsyre. Dét her er, hvad der skulle være fælles resultater for dem alle, også de modstridende forskningsresultater).

Omga 6 er ikke en dårlig fedtsyre. Den er lige så vigtig som de andre essentielle fedtsyre. Vi får bare for meget af det!! Og dét udgør et stort helbredsmæssigt problem.

Forskningen viser, at med de store mængder omega 6, der er i omløb i vores fødevarer, gør at vores celler ikke kan hele op, og der opstår inflammatoriske processer i din krop.

 

Cellerne i din tarmvæg, dem som skal styre hvad du optager – og samtidig lukker af for det, din krop ikke vil have ind (for eksempel giftstoffer), de bliver slatne i deres membran, og kan derfor ikke regulere, hvad der kommer ind og ikke.

De mister evnen til at fungere som de skal.

Det er absolut ikke godt for dit helbred, for det ændre også ved din tarmflora og dermed din optagelsesevne. Det påvirker igen hele evnen til at leve for alle dine celler i kroppen. De er afhængige, hver og én af at få ordentlig næring.

 

Der skal være en ret ligelig fordeling af omega 3 og omega 6 i cellevæggene, for at de fungerer… Altså forholdet 1:1 – 1:3

Vi danskere har som gennemsnit et forhold der ligger på 1:17. Altså 17 gange så meget omega 6 som omega 3 i cellevæggene….

 

Derfor skal du have mere omega 3 fedtsyre – Det skaber balancen, og genopretter dine cellers funktion og ophelingsevne!!

 

Så ingen kosttilskud tilsat omega 6. Gerne omega 9 tilsat, da det er antiinflammatorisk.

 

Det er altså mere fiskeolie der skal til.
Problemet er bare at for at komme ned på forholdet 1:1 eller 1:3 mellem de 2 fedtsyre, omega 3 og 6, så skal du spise ret mange fisk.

 

Nogenlunde svarende til 3 gange om dagen 5-7 dage om ugen – og hvem kan lige klare det!? Jeg ville ikke kunne få fisk til morgenmad ned…
… og måske tænker du, ja og hvad så med tungmetaller!?

 

 

Ja og det er nemlig også et problem.

Det er i øvrigt bedst at spise koldtvandsfisk som torsk og små fisk, ikke de store som tun… For de ophober mindst tungmetaller…

 

Det bedste, du kan gøre, er at spise et omega 3 kosttilskud.

Kosttilskud er renset rene – afhængig af hvilket mærke du vælger selvfølgelig, og er meget nemt at indtage fremfor fisk 24/7.

 

Men husk altid købe det i en helsekost, og få viden om produktet. Og så senere se om det findes i en Matas, hvis du hellere vil købe det dér….

Tjek toxic værdien
Tjek DHA
Tjek EPA værdierne…

DHA skal være mindre end EPA!!

 

Spiser du kapsler, så prøv at skære én over – Den må ikke lugte af fisk. Det betyder at den er harsk, og dermed ubrugelig!

I Norge, tog Regeringen det forsknings resultat så seriøst, at de pålagde at alle de dårlige omega 3 produkter skulle væk fra hylderne, indtil de var blevet produceret ordentligt, med lav toksisk værdi.

 

Derfor sælger jeg den her super lækre og skånsomt forarbejdede omega 3 olie.
Det er produceret med det ene formål for øje: At nedsætte inflammation så din krop kan fungere optimalt.
(Når vi snakker fedtsyre ik – du skal stadig spise næringsrigt selvfølgelig).

Eqologys Artic Oil…

Som købes på deres hjemmeside.

Du kan købe via min kode, fordi jeg jo selvsagt sælger det, nu jeg har så meget interesse i at skabe sundhed og hjælpe til med et varigt vægttab.

 

Tænker du ja tak så er proceduren:

Gå ind på http://dk.eqology.com/ 

Tryk på HELSEKOST oppe i bjælken, næstøverste bjælke.
Vælg EQ Artic Oil ude i menuen til højre
Scroll helt ned og vælg produktpakken til 699 kr. EQ Pure Artic Oil M/2 Tester

 

Olien ligger i øvrigt i top 3 på verdensplan, med en af de mindste toxic værdier på 7,5

Eye Q´s anerkendte omega 3 olie kapsler, ligger på en toxic værdi 10 til sammenligning.

Toxic værdien er udtryk for hvor lidt eller hvor meget olien er af-iltet. Hvor harskt det når at blive under produktionen.

Wawu!!

Den her olie starter de med at producere allerede på skibet, hvor de fanger fiskene, for at nedsætte iltnings-graden.. Og det er derfor at den lave toxiske værdi.

Det er så også koldtvandsfisk – fordi opvarmede fisk, har mere hærdet olie i sig… Og jo længere og jo varmener de opbevares, inden olien trækkes ud af dem, ja jo mere harsker olien…

Artic Oil har den rette fordeling af DHA og EPA, samt tilsat fedtsyren omega 9.

 

Alt sammen med det formål at nedsætte inflammationen i din krop!

 

Hvorfor?

Fordi forskning omkring inflammation viser, at det er en del af stort set alle vores livsstilssygdomme!

Vi taler hjertekar sygdomme..

Vi taler kræft…

Vi taler gigtsygdomme….

Vi taler overvægt og fedme…..

Vi taler om demens……

Vi taler om bindevævssygdomme, som fibromyalgi…….

 

Hvordan går det til at vi får så meget af de forkerte fedtstoffer?

(Udover at vi vælger at spise junkfood)…

De dyr vi spiser bliver fodret med majs og foder generelt, der indeholder væsentligt mere omega 6, end hvis køerne kun fik græs, som de er egentlig er skabt til at få.

Det sammen med fiskene fra opdretter dambrugene.
Hvis de fisk fik det mad de normalt spiser i havet og floderne, og ikke det de bliver fodret med, så var der nærmest intet omega 6 i – de lever jo i havet/vandet.

Det samme med grisene, og kyllingerne.

Mange af de pre-producerede frysevarer indeholder planteolier, der enten er forstegte eller forbagte i det.
… Og rigtig mange mennesker bruger planteolier til madlaving.

 

Humlen er altså, at vi får alt for store mængder plantefedtsyre ind, i forhold til hvad vi er gearet til at indtage. Vores krop er en fin organisme, som skal have balance i tingene – både i det vi spiser, i det vi udsætter os selv for. Om det så er fysiske ting eller psykiske ting.

 

Omega 6 er rapsolie, vindruekerneolie, solsikkeolie og dem vi kender fra supermarkederne. Bemærk at de er opbevaret i gennemsigtige flasker! Det betyder at de står og hærder, fra det sekund de er hældt på flasken

Olivenolie kan faktisk ikke så godt tåle hård varme, den har det bedst med svagere varme – brug den kold eller til sautering..

Smør er et godt stege fedtstof – det kan tåle den høje varme!

 

Faktisk er Junkfood direkte farligt.

Heftig påstand, men læs lige hvorfor.
Én ting er nemlig at høre det, som en påstand, en anden ting er nemlig at vide hvorfor!

 

Olien der anvendes i junkfood (og forstegte frostvarer) er ringe, billige olier, der bliver til gift for kroppen ved opvarmning.

 

Det gør det absolut ikke bedre at fritureolien til dine pomfritter, din kyllingeburger eller din frikadelle sandwich genbruges igen og igen!
Samtidig med at olien i karret jo iltes så kraftigt på grund af de mange timer ude af sin opbevaring, og fordi det får så meget lys, at den harsker.

Plus når der anvendes de billige planteolier (omega 6 fedtsyre), som ikke er olier, der kan tåle opvarmning, så ændre molekylernes sammensætningen sig nemlig, så det bliver skadeligt for kroppen.

 

Der er INGEN næring i fast- og junkfood, kun belastninger for kroppen.

 

Hvidt brød sammen med store mængder hærdet fedt er en rigtig dårlig kombination.
Pomfritter – stivelse og dårlige fedtstoffer igen. Sukker og fedt sammen!! = Du ophober fedtstofferne i dine fedtdepoter, sammen med alle affaldsstofferne og det harske fedt…

Du belaster din lever, du kan få små ikke altid så synlige, brunlige plamager i ansigtet, som tegn på at leveren er på overarbejde…

Købe dressingerne som anvendes i og på maden, har lave mega hertz værdier.

 

Mega hertz værdier er udtryk for den reelle næringsværdi, maden giver dig. Det er kalorierne ikke. De siger noget om energi, men ikke noget om hvad kroppe får ud af maden…

 

Det grønne der kommer til maden, har tit også ligget opskåret og ude af køl i længere tid, så der fiser alle næringsstofferne hurtigt ud.

Igen er det kontakten med ilt, der gør det.

Og de er sjældent fri for sprøjtegifte.
Fordi man i de fleste virksomheder stadig ikke tager det alvorligt at behandle fødevare nænsomt, så det nærer og og ikke bare mætter os og gør os afhængige af smagen.

 

Spiser du mad der nærer dig – eller som blot mætter dig?

Ingen dårlig samvittighed, men jeg ville rigtig gerne inspirere dig til at tænke anderledes på mad…

Mad skal give dig og din krop NÆRING.

Så den kan hele op og holde dine organer velfungerende.

Der ødelægges tusindevis af celler hele tiden, og de skal genopbygges hele tiden.

Så vil du ikke blive syg, dårligt fungerende eller gå og lide med uforklarlige smerter, som ikke tages alvorligt, så er det et meget nemt og godt sted at starte med at spise nærende mad.

Jeg sætter tingene på spidsen, men jeg sidder også med mange klienter, der virkelig ikke har det sjovt….

 

Vi kan ikke slippe for den forurening der er foregået, eller den der oser ud lige nu! Men vi kan alligevel gøre nogle ting for at begrænse, at vi selv ødelægger vores krop.

 

Ved at tage bevidste valg ISÆR med hensyn til vores mad.

 

✴ Køb så meget sprøjtegiftfrit som muligt. Økologisk er snart lige så billigt som andre fødevarer.

✴ Brug nu de gode fedtstoffer, steg i smør eller tørsteg din mad, tilbered den i din ovn, fremfor på panden for eksempel – for at nedsætte omga 6 faktoren.

✴ Spis en god fiskeolie, HVER DAG… Omega 3 gerne med omega 9 i.

✴ Spis grøntsager, rå som tilberedte. 500 til 1000 gram om dagen.

✴ Spis kød fra dyr der har græsset.

✴ Rens dit vand – en filtreringskande i helsekosten koster ca 130 kr, og det bliver godt for din krop at få det vand.

✴ Tilvæn dig at spise groft… Lidt af gangen, hvis det er en stor omvæltning.

✴ Spis superfoods. Goji bær, Acai bær, hvedegræs tablettet som eksempler.

✴ Spis fermateret mad – ok nu strammer jeg den, men du behøver ikke at gøre alle ting på én gang….

Læs her: www.altomfermatering.dk

 

Du vil væk fra inflammation!!

Du kan tilvænne dig rigtig meget – OVER TID – giv dig selv den tid, tag små skridt, start med det der er nemmest, og udvid så hen over et årstid.

 

Hvis du ligesom jeg er født med en rang af utålmodighed i rumpen, så kan du også få støtte af mig til at komme på sporet, holde dig på sporet, skifte sporet…

Ikke med en lynkur!! Men med at få de uhensigtmæssige vaner ud af dit system og få de nye ind!!

Og du kan jo starte med at tage denne test, og se hvordan din fedtsyrebalance er – og derigennem vide i hvor høj grad du er inflammeret….

 

Kærlig hilsen Fedtstoffer

Gitte Gade