Elske dig selv til varigt vægttab

Trøstespiser du, fordi du savner opmærksomhed fra din kæreste? Fra dine børn – eller bare fra en eller anden…

Er det en kæreste eller andres opgave at sørge for, at du føler dig elsket? Eller er det i bund og grund dig selv, der skal elske dig selv?

Kan du egentlig nogensinde sådan rigtig føle dig elsket af en anden person, hvis du ikke føler kærligheden i dig selv?

Sikkert momentant, men temmelig sikkert ikke med stor tillid, og heller ikke hvis personen forsvinder mentalt væk en stund. Så vil du føle tvivl og trang til at blive bekræftet.

✿ Det er uhyre vigtigt at fylde dig selv op med kærlighed. Den kærlighed der kun kan komme fra dig til dig. Det betyder ikke at en kæreste bliver ligegyldig – overhovedet ikke – men det betyder at mange små svigt ikke længere vil føles som svigt, ej heller få dig til at spise mere kage eller andet guf… Du vil ikke have behovet – hvis det skyldes at du mangler kærlighed og tillid til at du er elsket, selvfølgelig… Det er en gave at elske dig selv.

PS. Faktisk passer det ikke at vi skal LÆRE at elske os selv – det kan vi udemærket. Vi har bare glemt det undervejs i vores liv. Vi er faktisk født med viden om, at vi er unikke og så helt utroligt meget værd at elske. Ellers ville vi heller ikke gå og savne noget jo! Eller føle sorg og smerte over at vi ikke føler os gode nok. Så var det bare sådan. Det er fordi vi véd det kan være anderledes, at vi kan tale om en smerte…. Så helt basalt er det blot at hente de tanker og den ressource det er, at elske dig selv, hjem igen. Hvilket bare er lidt letter sagt end gjort.

MEN du kan begynde at fylde dig selv op lige nu –  med denne lille og teknisk enkle øvelse:

Skriv kærligheds sms´er til dig selv 

Ja det lyder simpelt – og det kan være så svært. Det kan nærmest føles som det mest akavede på denne jord. Det kan frembringe de stærkeste modstande og pinligheds følelser.

Men det virker!!  Du lærer at elske dig selv.

➽  Du sætter dig selv fri, din partner fri. Du kan få det harmoniske forhold du ønsker dig.

  • Enten fordi du indser at din kæreste bare ikke, helt basalt, er god for dig – fordi du genkender den rette kærlighed i dig selv
  • Eller fordi du ikke higer så meget efter opmærksomhed mere.
  • Du misforstår ikke så meget mere, ej heller kan offer rollen være så stærk, du bliver mere selvstændig…
  • Du finder dig sikkert, med tiden, i mindre bullshit – for du er jo ikke afhængig af den lille portion kærlighed, du får – hvis det er sådan en lidt nærrig partner du har.

En terapeut spurgte engang: Hvor mange gedelorte vil du have i din perlekæde? kontra hvor mange Lær at elske dig selv - Varigt vægttab perler vil du have?

Gedelortene er det bullshit og de problemer, der er i forholdet, og perlerne er det guld, der er… Og her kan jeg så spørge:

★  Hvor mange kilo skal der til på vægten, fordi der er den indre smerte af manglende egenkærlighed? Fordi du ikke elsker dig selv… ★ 

Se her!! Min første sms så sådan ud:

“Hej mus. Jeg savner dig… jeg vil bare putte mig helt dybt ind til dig… Snuse dig ind. Kysse dig længe og blidt. Være helt stille og bare mærke kærligheden, bare mærke vores samhørighed”.

…. og jo jeg var helt mærkelig tilmode over at skrive det. Kan huske at jeg tænkte: “Godt der ikke er nogen der læser det her”.

Men efter nummer 3 besked til mig selv, var jeg fortrolig, og det var så befriende for mig. For jeg skulle slet ikke tænke på at holde igen med noget!! JEg var fri for at gå of spekulere på om det var ok skrevet, om det ville være “for meget”, som faktisk altid lå mellem mig og mine beskeder til min kæreste!

Så det gav også pote dér, i mit forhold, efter noget tid. Jeg skrev pludselig bare, som jeg følte, uden censur, uden at forvente at få igen… Befriende, befriende – for mig!!

Nogle dage kunne jeg simpelthen ikke skrive nok, der skulle bare fyldes på… Idag er det mere afbalanceret, og en dejlig ting at gøre ♥

Hvordan er det for dig!? Det vil jeg rigtig gerne høre om, hvis du har lyst til at dele, selvfølgelig!?

Håber dagen er fin :o) 

Kærlig hilsen Gitte ♥Gitte Gade Varigt vægttab